Ana SayfaDünyaFransa’da üniversite öğrencisi kendini yaktı: Ölümümden Macron ve AB sorumludur

Fransa’da üniversite öğrencisi kendini yaktı: Ölümümden Macron ve AB sorumludur

HABER MERKEZİ – Fransa’da bir üniversite öğrencisi üniversite restoranının önünde kendini yaktı. Ağır yaralanan gencin sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda, “Bizi bölen faşizmin yükselişine ve eşitsizlikleri yaratan liberalizme karşı mücadele edelim. Yaşasın sosyalizm” ifadeleri yer alıyor.

Fransa’nın Lyon kentinde 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, 8 Kasım günü üniversitenin restoranı olan Crous binasının önünde bedenini ateşe verdi.

Öğrenci, arkadaşının haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Durumunun ağır olduğu belirtilen gencin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Öğrenci, kendisini yakmadan önce sosyal medya hesabı Facebook’da paylaştığı gönderide neden bunu yapacağını anlattı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan bahseden genç, “Bugün Lyon’daki Croux binasını hedefliyorsam, tesadüften değil, siyasi bir yere, yüksek öğrenim ve araştırma bakanına ve uzantısı olan hükümeti hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

Euronews’te yer alan habere göre bursunu kaybettiğini, kaybetmemiş olsa dahi o ücretlerle yaşamanın çok zor olduğunu belirten genç, “Gelecekle ilgili belirsizliklerden ve ölümümden (Fransa’nın son üç cumhurbaşkanı) Macron, Hollande, Sarkozy ve Avrupa Birliği’ni sorumlu tutuyorum” dedi.

Genç, mesajına “Bizi ayrıştıran faşizmle ve eşitsizliği yaratan liberalizmle mücadele edelim. Son arzum bunlara son verilmesi için arkadaşlarımın bu davayı sürdürmesidir. Yaşasın sosyalizm” ifadeleri ile son verdi.

Yaşananların ardından Fransa Yükseköğretim Bakanı Frederique Vidal, Lyon’daki üniversitenin yetkililerinden bilgi aldı.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan öğrenci sendikası Solidaires ise “intihar girişiminin maddi sıkıntının ötesinde politik olduğunu” belirtti ve tüm öğrencileri eylem düzenlemek için olayın yaşandığı Crous binasının önünde Salı günü toplanmaya çağırdı.




Önceki Haber
İnsan beyninin 'harikalar diyarı'na yolculuk: “NöroLojik”
Sonraki Haber
Avrupa Film Ödülleri adayları açıklandı