Ana SayfaGüncelGazeteci Kibriye Evren’in tahliyesine itiraz

Gazeteci Kibriye Evren’in tahliyesine itiraz

HABER MERKEZİ – Kibriye Evren’in tahliyesine karşı itirazda bulunan Savcı, iki gün önce cezaevinden çıkan gazetecinin tekrar tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Bir yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan ve önceki gün 12 Kasım’da tahliye edilen gazeteci Kibriye Evren’in Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden tahliye edilmesine karşı mahkeme savcısı itirazda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre tahliye kararına karşı yaptığı itirazda Savcı, Evren’in “örgüte üye olmak”  ve “ örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı ve tahliye edildiğini hatırlattı.

Savcı, “Dosya kapsamında sanığın üzerine atılı suçların niteliği, somut delillerin bulunması, ön görülen ceza miktarı, sanığın kaçma şüphesinin bulunması, bu nedenle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı” değerlendirmesinde bulunarak, tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu savundu.

İtirazında Evren’in tutuklu kaldığı süre itibariyle tutukluluk halinin devamına ilişkin kararın orantılı ve ölçülü olacağı değerlendirmesinde bulunan Savcı, tahliye kararının itirazen kaldırılmasına ve hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedi.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın yarın üst mahkeme olan Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirilmesi ve karar vermesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Evren, geçen yıl 9 Ekim’de Diyarbakır merkezli yürütülen operasyon kapsamında 142 kişiyle birlikte gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

“Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 12 Kasım’da görülen duruşmasında Evren tahliye edilmişti.

Previous post
ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan hakkında ‘zorla getirilme’ kararı
Next post
This is the most recent story.