Ana SayfaGüncelGençlik ve Spor Bakanlığı’na 10 ayda altı cinsel taciz ve saldırı şikayeti yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 10 ayda altı cinsel taciz ve saldırı şikayeti yapıldı

HABER MERKEZİ – Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, göreve gelmesinden sonraki 10 ay içerisinde bakanlığa cinsel taciz ve tecavüze ilişkin altı şikayette bulunulduğunu açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na göreve geldiği günden itibaren bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda cinsel taciz ve tecavüz nedeniyle yapılan kaç şikayet olduğunu soran bir önerge verdi.

Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre Tanrıkulu’nun Nisan 2019’da verdiği soru önergesinde bu şikayetler neticesinde yapılan işlemlerin ne olduğunun açıklanması istendi.

“Taciz ve tecavüzler nedeniyle yapılan şikayetlerin kaçının adalete intikal ettirilmiştir?” sorusunun yöneltildiği önergeye, Kasapoğlu’ndan yanıt geldi.

Kasapoğlu, son 10 ay boyunca bakanlığa cinsel taciz ve saldırı nedeniyle 6 şikayetin geldiğini bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, şikayet sonrası yapılan işlemlere dair de şu bilgileri verdi:

“Göreve başladığım tarih itibarıyla Bakanlığıma yapılan şikayetlerin sayısı 6’dır. Şikayetlerden 1 tanesinin Rehberlik ve Denetim Başkanlığına sevki sağlanmış, bir diğeri hakkında soruşturma raporu düzenlenmiş ve işlemleri devam etmekte olup kalan 4 şikayete konu olan personelden 3’ü hakkında devlet memurluğundan çıkarma cezası uygulanmıştır.
Uygulanan cezaya karşı açmış olduğu davayı kazanan 1 personel hakkında ise Bakanlığımız tarafından temyize gidilmiştir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink Vakfı'ndan 'Yeni Bir Söylem Eğitmen Eğitimi'
Sonraki Haber
Tuşba'da HDP'li meclis üyeleri görevden uzaklaştırıldı