Ana SayfaGüncelGözaltına alınan dört Devrimci Partili tutuklandı

Gözaltına alınan dört Devrimci Partili tutuklandı

HABER MERKEZİ – Mersin’de polislerce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan DP Parti Meclisi üyeleriyle birlikte dört DP’li tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 23 Ekim tarihinde Devrimci Parti (DP) Parti Meclisi üyeleri Ezgi Akdağ ve Tayfun Kuzum, İl Temsilcisi Onur Ak ve Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ) Sözcüsü Serdar Ulaş Budak ve Tütem Akkum gözaltına alınmıştı.

Hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla adliyeye sevk edilen Tayfun Kuzum ‘adli kontrol’ uygulaması ile serbest bırakılırken, Ezgi Aktaş, Onur Ak, Tütem Akkum ve Serdar Ulaş Budak tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Akdağ, Ak, Akkum ve Budak suçlamaları reddederek, yaptıkları çalışmaların siyasi olduğunu vurguladı.

Ardından söz alan avukatlar ise gözaltına alınanların siyasi parti üyeleri olduğunu söyledi ve müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Avukatların savunmalarından sonra mahkeme heyeti Devrimci Partililerin tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul’da da üç partili tutuklanmıştı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde DEV-GÜÇ üyeleri, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik düzenlediği operasyona dair tezkereye ‘evet’ diyen CHP’nin Şişli İlçe binasını işgal etmişti.

Eylemi gerçekleştiren Ali Düzkün ve Can Çıldır, gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Bu gözaltıyı takiben Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan Yaratan ve Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Gamze Taşçı, parti üyesi Nüpelda Çelik ve Meşale Dergisi editörü Özgür Sazlık da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan Gamze Taşçı tutuklanmış, diğer isimler ise serbest bırakılmıştı.

Previous post
Koton'dan işçilerin bazı taleplerine kabul, KOOP-İş'ten uyarı: İşe iadeler için mücadele sürecek
Next post
Abdullah Zeydan hakkındaki tahliye kararı itiraz üzerine kaldırıldı