Ana SayfaGüncelGrup Yorum’un açlık grevindeki iki üyesine tahliye, başsavcılıktan itiraz

Grup Yorum’un açlık grevindeki iki üyesine tahliye, başsavcılıktan itiraz

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki tutuklu iki Grup Yorum üyesinin tahliyesine karar verildi. Ancak verilen tahliye kararlarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu.

Grup Yorum üyelerinden Bahar Kurt ve Helin Bölek ile Fikret Akar, Yeliz Kılıç ve Dilan Uludağ’ın tutuklu olarak yargılandıkları davanın 7. duruşması Çağlayan’daki İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Kılıç, Bölek ve Akar katılırken, Uludağ ve Kurt ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada savunma yapan Bahar Kurt, “Türküleri yapanlar ölebilir, hapsedilebilir ama türküler ölmez. Bugün Şili sokaklarında yine Victor Jara’nın, Pinochet diktatörlüğünde katledilen Jara’nın şarkıları yankılanıyor. Jara öldü ama türküleri hala yaşıyor” diye konuştu.

162 gündür açlık grevinde olduğunu belirten Kurt ayrıca, mahkemeye sağlıklı bir şekilde getirilmek için yaptığı bütün başvurularının reddedildiğini dile getirdi.

Mahkeme, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılanan beş kişinin de tahliyesine karar verdi.

Davanın bir sonraki duruşması 12 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.

Tahliye kararına savcılıktan itiraz

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ikisi Grup Yorum üyesi olan beş kişi hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

35’inci Ağır Ceza Mahkemesi ise karara yönelik itirazın yerinde görülmemesi nedeniyle itiraz dilekçesiyle birlikte dosyanın incelenerek kesin olarak karara bağlanması için İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Açlık grevindeler

Grup Yorum üyelerinden Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Bahar Kurt 162, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde bulunan İbrahim Gökçek 155, Barış Yüksel 156 ve Ali Arıcı 86 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde olan Helin Bölek 153 gündür açlık grevinde.

Açlık grevindeki Grup Yorum üyelerinin talepleri ise şöyle:

  • İdil Kültür Merkezi basılmasın
  • Konser yasakları kaldırılsın
  • Arama listeleri, kararları kaldırılsın
  • Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın
  • Hakkımızda açılan davalar düşürülsün



Önceki Haber
31 Mart'tan beri 24 belediyesine el konulan HDP'den 'kayyum raporu'
Sonraki Haber
Emilia Clarke: 'Game of Thrones'da çıplak sahneler için baskıya uğradım