Ana SayfaToplumsal CinsiyetHamile kadının aracına saldıran erkeklerin yargılandığı davada ‘gizlilik’ talebine ret

Hamile kadının aracına saldıran erkeklerin yargılandığı davada ‘gizlilik’ talebine ret

HABER MERKEZİ – İstanbul’da trafikte hamile bir kadının aracına saldıran Hasan ve Hüseyin Sel’in tutuksuz olarak yargılandığı davada, avukatlarının duruşmanın kapalı oturumda görülmesine dair talebi reddedildi.

İstanbul Pendik E-5 Karayolu’nda 7 Temmuz’da Hüseyin ve Hasan Sel kardeşler, içinde hamile bir kadının da bulunduğu araca saldırmış, aracın dikiz aynasını kırmışlardı.

Saldırının ardından haklarında “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 20’şer yıl hapis istemiyle dava açılan erkekler, ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Davanın ikinci duruşması Kartal’daki İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Hüseyin Sel ve müştekilerden Yunus Emre Bahçıvan ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya katılmak istediğini belirten Ali Turabi Doğanay, “Ben bu olayı basından öğrendim, gördüğüm şiddetten etkilendim, bu nedenle katılma talebinde bulunuyorum” dedi.

Sanıkların avukatı Devrim Dinç, duruşmanın kapalı oturumda görülmesini istedi.

Müştekilerin avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan, gizli duruşma yapılmasını gerektirecek bir neden olmadığını belirterek, sanık avukatının duruşmanın kapalı oturumda görülmesi talebinin reddini istedi.

Mahkeme, duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddine karar verdi.

Yeni suç duyurusunda bulunuldu

Avukat Yavuzarslan, sanıklar hakkında, “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma”, “Kasten yaralamaya teşebbüs” ve “Hakaret” suçlarından yeni bir suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, bu davanın yeni soruşturmanın sonucuna kadar bekletilmesini istedi.

Müvekkillerinin olaydan sonra psikolojik tedavi gördüklerini kaydeden avukat Yavuzarslan, “Bu yönde yapmış oldukları harcamalar vardır. Hem maddi hem de manevi zararları vardır. Maddi zarar yönünden bir belirleme yapmadık, ayrıca bir tazminat davasının konusu olabilir” diye konuştu.

Sanıkların avukatı Devrim Dinç de suç duyurusuna konu yapılan suçlamalarda müvekkilleri hakkında takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı gerekçesi ile Ali Turabi Doğanay’ın katılma talebinin reddine karar verdi.

Müştekilerin sanıklar hakkında yaptıkları yeni suç duyurusuna ilişkin dosyanın bir örneğinin istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Previous post
Halkbank'tan ABD'deki davanın düşürülmesi talebi
Next post
Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı, esnaf dükkanını yaktı