Ana SayfaGüncelHatay’da iki torununu cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklanmadı

Hatay’da iki torununu cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklanmadı

HABER MERKEZİ – Hatay’ın Arsuz ilçesinde iki torununu cinsel istismara maruz bırakmaktan hakkında dava açılan erkeğin yargılandığı ilk duruşma yapıldı. Mahkeme erkek hakkında tutuklama kararı vermedi.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki C.Ö. isimli erkek, 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocukların ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan ancak ifadesinin ardından serbest bırakılan C.Ö. hakkında dava açıldı.

Davanın İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmasına, “Çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuksuz yargılanan C.Ö., çocuklar ve her iki tarafın avukatları katıldı.

Basına kapalı ve gizli yapılan duruşmada sanık, üzerine atılı suçlamayı reddederek, “Aramızda husumet var. Çocukların annesi bunu uyduruyor” iddiasında bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre çocuklar ile aile ise sanıktan şikayetçi olarak en ağır cezayı almasını istedi.

Mahkeme heyeti C.Ö. hakkında tutuklama kararı vermezken, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 16 Aralık tarihine erteledi.

Duruşma sonrası adliye önünde İskenderun Kadın Platformu adına açıklama yapan avukat Mehtap Sert, yaşanan istismarın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği farkındalık eğitimi sırasında ortaya çıktığını hatırlatan Sert, şunları söyledi:

“Olayın ortaya çıkmasını sağlayan ve savcılığa suç duyurusunda bulunan öğretmenler tanık olarak dinlendi. Sanık suçlamayı kabul etmedi. Sanık, ‘aramızda husumet var. Çocukların annesi bunu uyduruyor’ dedi. Ancak husumete dair somut hiç bir olay gösteremedi. Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Davanın takipçisi olacağız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'li senatörlerden "Türkiye'de insan hakları ihlalleri" yasa tasarısı
Sonraki Haber
Dersim’de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı