Ana SayfaPolitikaHDK: Yaklaşık 240 siyasetçi kadın cezaevinde

HDK: Yaklaşık 240 siyasetçi kadın cezaevinde

HABER MERKEZİ – 25 Kasım öncesi bir açıklama yapan HDK Kadın Meclisi, yaklaşık 240 siyasetçi kadının cezaevinde olduğunu bildirdi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı
Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kadın cinayetlerinin sistematik bir şekilde arttığına vurgu yapılan açıklamada, “Evde, sokakta, işte, okulda kadınlara baskının, şiddetin, biat etmenin dayatıldığı faşist ve kadın düşmanı politikalar kadınları katletmekte; katledemediğini ise yaşayan ölülere dönüştürerek ömür boyu sürecek bir zulme hapsetmektedir” denildi.

Açıklamada, kadınları olumsuz yönde etkileyen pek çok faktörün, iktidarın ülkenin içinde ve dışında yürüttüğü savaş politikalarından kaynaklandığı ifade edildi.

HDP’li çok sayıda belediyeye kayyum atanması ve eşbaşkanların tutuklanmasına değinilen açıklamada, yaklaşık 240 siyasetçi kadının cezaevinde tutuklu bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

HDK açıklamasında, kadın cinayetlerinde erkeğe verilen ‘iyi hal’ indirimi, şiddetin artması, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmak istenmesine tepki gösterildi.

‘Bir kişi daha eksilmemek için sokaklarda olacağız’

25 Kasım’da sokağa çıkacaklarını belirten kadınların açıklamasında ayrıca şöyle denildi:

“Kadınların tüm yaşam alanlarını, yaşam haklarını, kazanımlarını, yaratımlarını şiddetle, savaş politikalarıyla, kadın dayanışmasını ve mücadelesini zayıflatarak, kendi varlığını ve iktidarını kadınların
üzerinde kurmaya çalışan erkek egemen zihniyete karşı yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve dayanışmasını büyütmeliyiz.
HDK’li Kadınlar olarak, Mirabel Kardeşlerin ardından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde dünyadaki milyonlarca kadınla birlikte, her türlü şiddete karşı örgütlü mücadele ederek, kadın kazanımlarını koruyarak, dayanışmayı ve ortak mücadeleyi büyüterek, umutla ve inatla bir kadın daha eksilmemek için sokaklarda olacağız.”
Previous post
Volkswagen’dan 'erteleme' açıklaması: İnsanlar öldürüldüğü müddetçe temel atmayacağız
Next post
10 Ekim Davası'nda sanık avukatı: Bab’a girilmese bombalar patlamayacaktı