Ana SayfaPolitikaHDP Ankara Kadın Meclisi: Gözaltındaki üyelerimiz kötü muamele görüyor

HDP Ankara Kadın Meclisi: Gözaltındaki üyelerimiz kötü muamele görüyor

HABER MERKEZİ – HDP Ankara İl Kadın Meclisi, Ankara ve Mersin’de gözaltına alınan kadınların emniyette kötü muameleye maruz bırakıldığını açıkladı.

Ankara ve Mersin’de 6 Kasım’da gerçekleştirilen ev baskınlarında aralarında Hakların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de olduğu dokuz kadın gözaltına alınmıştı.

HDP Ankara İl Kadın Meclisi, bu gözaltılara ilişkin partinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

“Gözaltılar derhal serbest bırakılsın” yazılı pankartın asıldığı açıklamaya, Kadın Savunma Ağı ve Ankara Kadın Platformu üyelerinin yanı sıra birçok sendikanın kadın sekreterleri katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Meclis üyesi Deniz Akıl, üyelerine açılan soruşturmalara dair avukatlara bilgi verilmediğini ve emniyette kadınların yönelik kötü muameleye maruz bırakıldığını söyledi.

Akıl, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi üyelerinin gözaltına alınmasının kadın düşmanı politikaların sonucu olduğunu ifade etti:

“Yandaş medya aracılığıyla basına servis edip, hedef göstermeye çalıştığınız kadınlar HDP yöneticileri ve aktivistlerdir. Barış istemek suçsa biz kadınlar barış isteyerek, bu suçu işlemeye devam edeceğiz. HDP’ye gözaltılar yaparak, baskılar uygulayarak susturacağınızı, korkutacağınızı sanıyorsanız, susmayacağız, korkmayacağız, itaat etmeyeceğiz.”

Akıl, gözaltına alınan kadınların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Previous post
Sesi duyulmayanları aktaracaklar: Gazetecilikte ‘yeni1mecra’
Next post
Bağdadi’nin eşi 2018’de yakalanmış