Ana SayfaGüncelHDP erken seçim çağrısını yineledi, muhalefete seslendi

HDP erken seçim çağrısını yineledi, muhalefete seslendi

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Günay Kubilay partisinin erken seçim çağrısını yineledi. Muhalefeti ‘harekete geçmeye’ çağıran Kubilay, ‘erken seçim talebinin yüksek sesle dile getirilmesi ve kararlı bir iradeyle arkasında durulması’ gerektiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde yaptığı haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Partisinin çarşamba günü (20 Kasım) açıkladığı deklarasyon ile erken seçim konusuna dair konuşan parti sözcüsü, “AKP-MHP iktidarının azınlığa düştüğünü ve meşruiyetini yitirdiğini” iddia ederken; kayyum atamaları, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekti ve erken seçim çağrısını yineledi.

Çağrılarının parlamento içi muhalefet partilerinde karşılık bulmasının olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını dile getiren Kubilay, muhalefeti erken seçim için harekete geçmeye çağırdı.

“Bugün her şeyin sarayın tekeline alındığı ‘tek adam rejimi’ yerine Türkiye halklarının özgür iradesiyle oluşan demokratik, çoğulcu ve işlevli bir meclise ihtiyaç duyanlar, erken seçim talebini yüksek sesle dile getirmeli, kararlı bir iradeyle arkasında durmalıdır.
“HDP önümüzdeki günlerde hem erken seçim çağrısını toplumun gündemine taşımaya devam edecek bununla eş zamanlı olarak içine girdiği büyük konferans ve kongre süreciyle birlikte başlattığı örgütlenme hamlesini kesintisiz bir biçimde sürdürecektir. Başlattığı ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle örgütlenme ve toplumun içine kök salma çalışmalarını yoğunlaştıracaktır.”

Kılıçdaroğlu’ndan HDP’nin ‘erken seçim’ çağrısına yeşil ışık

Erken seçim çağrısına CHP’den destek: “HDP’nin tavrı son derece anlaşılır”

Kılıçdaroğlu’ndan kayyum tepkisi: Halkın iradesine indirilen darbedir


Kubilay bu toplantıda Türkiye’nin operasyon düzenlediği Kuzeydoğu Suriye’deki sivil ölümleri de gündeme getirdi.

İki gün önce Kobani’de yapılan SİHA saldırısında iki sivilin hayatını kaybettiğini üç sivilin de yaralandığını belirten Kubilay, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ile bölgeden gelen rapor ve haberlere dikkat çekti.

Kubilay, operasyonun başlatıldığı 9 Ekim’den beri “Kuzey ve Doğu Suriye’de 478 sivilin hayatını kaybettiği, bin 70 sivilin yaralandığı, 300 bin insanın da zorla yerinden edildiği” bilgisini paylaştı.

HDP Sözcüsü bölgede 810 okulun kapatıldığı, 86 bin öğrencinin eğitimden mahrum kaldığını da aktarırken, “İşte gerçek güvenlik sorunu budur” dedi.

AKP-MHP Koalisyonu’na seslendiğini beyan eden Kubilay, “Kürt düşmanlığından vazgeçin ve derhal Suriye topraklarından çıkın. Suriye halklarına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen sömürgeci yeni Osmanlı hayallerinden vazgeçin” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya: Türkiye’nin askeri harekatı sonrası yüzlerce IŞİD'li serbest kaldı
Sonraki Haber
2020 Seyahat Riski Haritası'na göre 'en riskli' ve 'en güvenlikli' ülkeler