Ana SayfaGüncelHDP, Tahir Elçi cinayeti için Meclis Araştırması istedi

HDP, Tahir Elçi cinayeti için Meclis Araştırması istedi

HABER MERKEZİ – HDP’li Meral Danış Beştaş, Tahir Elçi cinayetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması için Meclis Araştırması istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinin ortaya çıkarılması için Meclis Araştırması istedi.

Danış Beştaş bu talebinin gerekçesinde, Elçi’nin meslek yaşamı boyunca ülkede faili veya failleri bulunmayan davaların sonuçlanması için mücadele ettiğini, kendisinin de faili ve failleri bulunmayan bir cinayetin kurbanı olduğunu ifade etti.

Cinayetin ardından 4 yıl geçtiğini ancak yargı alanında hiçbir gelişme kaydedilmediğini belirten Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Elçi cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada 2 başsavcı ve 4 savcı değişmiş, Elçi’ye doğru ateş ettiği görüntülerde de yer alan 4 kolluk görevlisi ise dosyada sadece tanık olarak gösterilmiştir.
Elbette Tahir Elçi’nin bir basın açıklaması esnasında, onlarca kişinin gözü önünde ve kameraların canlı kayıt yaptığı sırada gerçekleşen ölümü karşısında, Elçi’yi vuran kişi/kişilere ve vurulduğu anı gösteren herhangi bir görüntü kaydına ulaşılmamış olması son derece çarpıcıdır.”

‘Deliller karartıldı’

HDP’li vekil, Elçi cinayeti dosyasının bir hukuk skandalı olduğunu belirterek, en başından itibaren olay yeri incelemesinin dahi yapılmadığını, delillerin karartıldığını ve sorumluların ortaya çıkmaması için tüm çabanın sarf edildiğini ifade etti.

Elçi cinayetinin ortaya çıkarılmasının ülkedeki diğer failli meçhul cinayetler adına da önemli olacağını kaydeden Danış Beştaş, “Ülke olarak geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden hareketle, böylesi kışkırtıcı yaklaşımların araştırılması ve bu Meclis çatısı altında sorumlularının bulunmasına katkı sağlanması gereklilik arz etmektedir” dedi.


Tahir Elçi anma haftası programı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz
Sonraki Haber
Temelli'den HDP'ye yönelik operasyonlara tepki: Geri adım atmayacağız