Ana SayfaGüncelHDP: Yarattıkları bataklık, gün gelecek kendilerini de boğacak

HDP: Yarattıkları bataklık, gün gelecek kendilerini de boğacak

HABER MERKEZİ – HDP’ye yönelik gözaltı operasyonlarına ve kayyum atamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan partinin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Başaran, hakim ve savcılara seslenerek “yarattıkları ve adına hukuk dedikleri bu bataklık, gün gelecek kendilerini de boğacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, son dönemde partisine yönelik operasyonlara ve kayyum atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın, Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez ve Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik’in dün gözaltına alınması ve ardından dört belediyeye kayyum atanmasına tepki gösteren Başaran, “Halkın oyu ile seçilen belediye başkanlarına yönelik bu operasyon hem halk iradesinin hem de kadınların demokratik siyasetteki yerinin gaspıdır” dedi.

“Demokratik yollarla partimizle mücadele ederek başarı sağlayamayan AKP iktidarı, yargı-kolluk ve medya gücüyle partimize sürekli bir biçimde saldırarak başarı elde etmeye çalışmaktadır.
“Son 4 yıldır sistematikleştirdiği bu saldırılarla sonuç alamayacak ve demokratik mücadelemizi geriye çekemeyecektir.”

Yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Antep’te partisine yönelik gözaltı operasyonuna ve gözaltına alınan HDP’lilerin müdafiliğini üstlenen avukatlara getirilen engellemelere de değinen Ayşe Acar Başaran, “Avukatların, kendi müvekkillerinin müdafilik görevini üstlenmelerinin yasaklanması, evrensel hukuka ve savunmanın doğasına aykırıdır” dedi ve ekledi:

“Bu kararları veren iktidarın direktifleri ile davranan hakim ve savcılara hatırlatırız ki, yarattıkları ve adına hukuk dedikleri bu bataklık, gün gelecek kendilerini de boğacaktır.”

HDP’li vekil ayrıca, 9 Kasım’da gözaltına alınan ve emniyette ‘işkenceye maruz bırakıldığını’ belirttiği HDP Gençlik Meclisi’nin 36 üyesinden 10’unun tutuklandığını hatırlattı.

Kamuoyuna çağrı

HDP Milletvekili Başaran, Türkiye ve uluslararası kamuoyuna çağrı yaparak ‘demokratik siyasete destek verilmesini’ istedi.

“Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: AKP-MHP ittifakını sandıkta mağlup ettikleri ve gerilettikleri; Türkiye halklarına bir başka Türkiye’nin mümkün olduğunu gösterdikleri için hedef haline getirilen, gözaltına alınan, tutuklanan belediye eşbaşkanlarımızı, parti yöneticilerimizi ve partimizle birlikte faaliyet yürüten üyelerimizi derhal serbest bırakın.”



Önceki Haber
MSB: Resulayn’da yaralanan asker hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Selim Şimşek'in 'intihar mektubu'nun ardından üç belediye çalışanına soruşturma