Ana SayfaGüncelHDP’den iktidara: Halkın iradesinden korkmuyorsanız suyu hiç bulandırmayın

HDP’den iktidara: Halkın iradesinden korkmuyorsanız suyu hiç bulandırmayın

HABER MERKEZİ – Erken seçim çağrısı yapan HDP iktidara seslendi: “Halkın iradesinden korkmuyorsanız suyu hiç bulandırmayın. Gelin bu konuda adım atın ve bir an evvel halkın iradesinin ortaya çıkmasını hep birlikte sağlayalım.”

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği haftalık basın toplantısında bir kez daha partisinin erken seçim çağrısını yineledi.

Daha önce muhalefeti ‘harekete geçmeye’ çağıran HDP, ‘erken seçim talebinin yüksek sesle dile getirilmesi ve kararlı bir iradeyle arkasında durulması’ gerektiğini ifade etmişti.

Oluç ise bugünkü açıklamasında iktidara seslendi.

Kayyum atamalarının ‘iktidarın demokratik meşruiyetinin tamamen ortadan kalktığını gösterdiğini’ belirten Oluç, “Erken seçim, demokratik meşruiyetini yitirmiş olan iktidar açısından, eğer hakikaten halkın desteğini alıp almadığını test etmek istiyorsa, başvurulacak en iyi kamuoyu yoklamasıdır” dedi.

Önümüzdeki yılın Meclis’in 100’üncü yılı olduğunu hatırlatan Oluç, şöyle devam etti:

“100’üncü yılda Meclis yeniden yürütme karşısındaki gücüne sahip olmalı, yürütmenin tahakkümünden kurtulmalı, adeta bir kurucu Meclis gibi çalışıp, Türkiye’de yeniden yürütme karşısındaki güçlü bir parlamenter demokrasiyi sağlayacak güçlü bir yerel demokrasi için adım atacak iradeye sahip olmalıdır.
“Halkın iradesinden korkmuyorsanız, halkı dibi görünmeyen kuyular olarak değerlendirmiyorsanız, suları hiç bulandırmayın, gelin bu konuda adım atın ve bir an evvel halkın iradesinin ortaya çıkmasını hep birlikte sağlayalım.”
Previous post
İHD: Kürt illerinde bir yılda 54 kadın öldürüldü
Next post
Mahkeme: Kesin hüküm olmadıkça öğrencinin bursu kesilemez