Ana SayfaGüncelİBV’de ‘Güz Akademisi’ başlıyor: Edebiyattan sinemaya, dili Kürtçe olacak

İBV’de ‘Güz Akademisi’ başlıyor: Edebiyattan sinemaya, dili Kürtçe olacak

HABER MERKEZİ – İsmail Beşikçi Vakfı’nda bu senenin başında Türkçe düzenlenen “Bahar Akademisi”nden sonra şimdi de Kürtçe “Güz Akademisi” başlıyor. 9 Kasım ile 14 Aralık tarihlerindeki Akademi’de milliyetçilik, edebiyat, dil, eleştiri, sinema ve feminizm başlıkları altında Kürtçe sunumlar gerçekleşecek.

İstanbul’daki İsmail Beşikçi Vakfı’nda geçtiğimiz Mart-Nisan aylarında “Bahar Akademisi” (Akademîya Biharê) düzenlenmişti. Vakıf bu kez de “Güz Akademisi” (Akademîya Payîzê) düzenliyor.

9 Kasım ile 14 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacak akademi sekiz hafta sürecek, dili ise Kürtçe olacak.

Vakıf, Akademi’nin dilinin Kürtçe olarak belirlenmesinin nedenini “günümüz koşullarında Kürtçenin bir bilim dili olarak kullanımını yaygınlaştırmak, alanını genişletmek ve akademik çalışmaların Kürtçe yapılmasının önünü açmak” olarak duyurdu.

Edebiyattan sinemaya

Güz Akademisi’nin amacı Kürt Çalışmaları alanıyla ilgilenen öğrencilerin akademik bir ortamda bir araya gelmesini, hali hazırda farklı üniversitelerde dersler vermekte olan akademisyenlerin birikimlerinden faydalanmasını ve akademik anlamda paylaşımlarda bulunmasını sağlamak.

Sekiz hafta zarfında milliyetçilik, edebiyat, dil, eleştiri, sinema ve feminizm başlıkları altında Kürtçe sunumlar gerçekleşecek.

Program şu şekilde:


Yine lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşacak 30 kişilik bir katılımcı kontenjanı var. Güz Akademisi’ne buradan başvurabilirsiniz. Vafıkla ilgili ayrıntılı bir bilgiye de şuradan bakabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Havalimanı işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı
Sonraki Haber
“Fiyatlar arttı ama olsun”: Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı