Ana SayfaGüncelİki ilde ev baskınları: HDP ve HDK yöneticileri gözaltında

İki ilde ev baskınları: HDP ve HDK yöneticileri gözaltında

HABER MERKEZİ – İstanbul ve Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında aralarında HDK Eş Sözcüsü ve HDP belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun İstanbul’daki evine sabahın ilk saatlerinde polis baskını düzenlendi.

Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında evinde arama yapılan Şenoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

Şenoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin HDK, Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı.

Yine İstanbul’da bu sabah eş zamanlı yapılan ev baskınlarında biri çocuk en az 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Vatan Caddesi’nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kişilerin hangi gerekçelerle gözaltına alındıkları öğrenilemedi.

45 kişi hakkında ise gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Diyarbakır’da da gözaltılar

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde de bu sabah saatlerinde birçok adrese polislerce düzenlenen baskınlarda en az altı kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Yöneticisi Mehmet Yalçın ile partinin Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Alaattin Zuğurli, Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Hikmet Altuğ ve Ergani Belediyesi Meclis Üyesi Sevican Yaşar gözaltına alınan isimlerden.

Diğer yandan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in danışmanı Kenan Canpolat da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı gerçekleştirilen protesto eylemlerinde polise mukavemet ettiği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


İpekyolu Belediye eşbaşkanları gözaltına alındı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Macron “NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti” dedi, Merkel tepkili
Sonraki Haber
BM raporu: Türkiye, Ürdün ve BAE, Libya'ya uygulanan silah ambargosunu ihlal ediyor