Ana SayfaEkonomiİmamoğlu’ndan ‘suya zam’ açıklaması

İmamoğlu’ndan ‘suya zam’ açıklaması

HABER MERKEZİ – İstanbul’da suya yüzde 20 zam yapılmasıyla ilgili konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, ‘zam yapılmayacak’ diye bir taahhütlerinin olmadığını ifade ederek, ülke ekonomisindeki gidişata dikkat çekti: “Türkiye’nin ekonomisi iyi değil. Olmayınca biz de ne yazık ki böyle bir zam yapıyoruz, yapmak zorunda kalıyoruz.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan İSKİ’nin hazırladığı 2020 yılı bütçesi uyarınca, kentte su fiyatlarına 1 Aralık’tan itibaren yüzde 20 zam yapılacağı açıklanmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’daki Bathonea Antik Kent kazı alanında inceleme yapmasının ardından gazetecilerin yapılacak su zammıyla ilgili bir soruyu yanıtladı.

Görevi devraldıklarında suyun 5 lira 20 kuruş, şu anki zamlı halinin ise 4 lira 80 kuruş olduğunu belirten İmamoğlu, yapılması gereken zam oranının yarısı kadar zam (yüzde 20) yaptıklarını savundu.

“Bir de ‘Zam yapmıyoruz’ diye bir taahhüdümüz yoktu. Suyun indirimli olması için bir taahhüdümüz vardı, onu yerine getirdik. Şimdi yılın değişen oranlarıyla 2020 için insanlarımıza böyle bir zam yapma zorundayız ki hizmet edebilelim. Çünkü bunun bir maliyeti var.
“Keşke zam yapmasak. Keşke ülkenin parametreleri bize bu zammı yaptıracak seviyeyi korusa. İyi olsa Türkiye’nin ekonomisi. Ama değil. Olmayınca biz de ne yazık ki böyle bir zam yapıyoruz, yapmak zorunda kalıyoruz.
“Dünyanın hiçbir yerinde, ülkemizde de belediyenin yaptığı zamların kaynağı belediye değildir. Eğer abartılı bir şey yapıyorsa hesabını sorarsınız. Esas olan ekonomide onun kaynağı devletin ekonomi politikalarıdır.”

İndirim yapmıştı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından mazbatasını alan İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, 3 Mayıs’ta İSKİ Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak konut aboneliklerinde tüketilen ilk 20 metreküp suyun yüzde 40 indirimli olması konusunda çalışma yapılmasını istemişti.

15 Mayıs’ta ise İBB Meclisi konutlarda kullanılan suda yüzde 46’ya varan, iş yerlerinde kullanılan suya ise yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etmiş ve “dinamik tarifelendirme modeline” geçilmişti.


İstanbul’da ‘suya zam’ protestosu ve İmamoğlu’na çağrı

İstanbul’da suya zam geliyor

Previous post
Yıldız Kenter yoğun bakıma alındı
Next post
Sarı Yelekliler isyanı bir yaşında