Ana SayfaGüncelİngiliz eski istihbarat subayının ölümü: “Cinayet gibi gözüküyor”

İngiliz eski istihbarat subayının ölümü: “Cinayet gibi gözüküyor”

HABER MERKEZİ – İngiliz eski subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümüne ilişkin Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan “İlk etapta cinayet gibi görünüyor” dedi.

İstanbul Karaköy’de, ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümünü Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan değerlendirdi.

Alkan, “İlk etapta cinayet gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Diken’de yer alan habere göre “Gerçekten şüpheliden ziyade çok şüpheli bir ölüm var” diyen Alkan’ın değerlendirmesi şöyle:

“Çünkü birkaç alternatif var. Kaza, cinayet ve intihar gibi. İntihar veya cinayet üzerine gidiliyor. Çünkü ölen kişi bir istihbarat elemanı.
“Olay yerine baktığımızda çok alçak olduğunu görüyoruz. İntihar edilecek bir yer gibi görünmüyor. Ayrıca oradan atladığında ölür mü? Çünkü şu an kamuoyuna sızan bilgiye göre hem elleri hem de ayakları kırık. Elleri ve ayakları kırıksa ölmez zaten. Boynu falan kırıldıysa ölür.
“Ceset duvar dibine yaklaşık 5 metre uzakta bulunmuş. Boynu kırıldıysa o zaman da sürüklenemez. Otopside iç kanama olup olmadığı ortaya çıkacak. İlk etapta cinayet gibi görünüyor.”

Alkan devamla da Le Mesurier’in eşinin detaylı şekilde sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Emniyet’ten açıklama

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, dün ölü bulunan Le Mesurier’nin ölümüyle ilgili açıklama yaptı:

“Arkadaşlarımız çalışıyor. Cumhuriyet Başsavcılığımız, emniyetimiz çok yönlü olarak konuyu aydınlatmak için gayret gösteriyor. Dün bir açıklama yaptım bununla ilgili. Yeni bir açıklama yapmamızı gerektirecek bir gelişme olduğu zaman sizlerle paylaşacağız.”

Ne olmuştu?

Le Mesurier ‘Beyaz Miğferler’ olarak da adlandırılan Suriyeli acil yardım örgütünün eğitimini yapan grubun başında bulunmuştu.

İngiliz eski istihbarat subayı dün İstanbul’da ölü bulunmuştu.

İlk incelemede Le Mesurier’in yüzünde kesici alet yarası olduğu, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu tespit edilmişti.

Cenaze incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürülmüştü.

48 yaşındaki Le Mesurier’in şüpheli ölümünü ’yüksekten düşme’ olarak kayıtlara geçmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Suçu' kaçma girişimi ve arkadaşlarının kafesini açmak: Kedi Quilty'ye 'tecrit'
Sonraki Haber
ODTÜ Onur Yürüyüşü Davası: “Asıl yargılanması gereken polis ve rektördür”