Ana SayfaGüncelIPI: Tutuklu 120 gazeteciyle dünya rekoru Türkiye’de

IPI: Tutuklu 120 gazeteciyle dünya rekoru Türkiye’de

HABER MERKEZİ – Uluslararası Basın Enstitüsü’nün son raporunda ‘tutuklu 120 gazeteciyle dünya rekorunun Türkiye’de’ olduğunu bildirdi.

Dünyada medyanın içinde bulunduğu durumu takip edip raporlaştıran Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Türkiye’de 120’den fazla gazetecinin cezaevinde bulunduğunu, bunun ise ‘dünya rekoru’ olduğunu belirtti.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre IPI raporunda, “Bu rakamların ardında temel hakların ihlal edildiği, çok sayıda gazetecinin ciddi terör bağlantılı suçlarla aylarca hatta bazen yıllarca yargılama süreci başlatılmadan ve resmi bir iddianame hazırlanmadan tutulduğu bir hikaye yatıyor” denildi.

Kuruluşun yeni açıklanan raporunda, Türkiye’de geçen yıl olağanüstü halin kaldırılmasından bu yana medyanın durumunda düzelme olmadığı belirtildi.

Gazetecilerin, ‘medyaya yönelik siyasi amaç taşıyan baskının sonucu olarak’ cezaevine konulduğu belirtilirken, Türkiye’nin dünyada tartışmasız olarak en fazla sayıda gazetecinin cezaevine konulduğu ülke olduğu vurgulandı.

Raporda Türkiye’de gazetecilere yönelik davaların hala devam ettiği belirtilirken; geçen hafta, serbest bırakıldıktan bir hafta sonra yeniden tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Altan da raporda yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AİHM’den 'cenazeye katılmak suç değil' kararı: Türkiye mahkum edildi
Sonraki Haber
Af Örgütü: İran'da 100'den fazla protestocu yaşamını yitirdi