Ana SayfaDünyaIrak’ta protestolar: Eylemcilere ateş açıldı, beş kişi daha yaşamını yitirdi

Irak’ta protestolar: Eylemcilere ateş açıldı, beş kişi daha yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Irak’ta yolsuzluğun sonlanması, daha fazla iş imkanı ve daha iyi kamu hizmetleri için devam eden eylemlerde kolluk kuvvetleri protestoculara ateş açtı. En az beş kişi ölürken, 1 Ekim’den bu yana devam eden protestolarda yaşamını yitirenlerin sayısı 300’ü aştı.

Irak’ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi nedenlerle 1 Ekim’de başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor.

Ülkenin güneyinde süren protestolarda kolluk kuvvetleri gerçek mermi kullanırken, en az beş kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Böylece Ekim ayında başlayan hükümet karşıtı protestolarda ölenlerin sayısı 300’ü aştı. Yaralananlar ise binlerle ifade ediliyor.

Ne oluyor?

Irak’ta 1 Ekim’de yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi nedenlerle Bağdat’ta başlayan protestolar hızlı bir şekilde ülkenin güneyindeki şehirlere yayıldı.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, protestoların ardından bir dizi reform vaadinde bulunarak yolsuzlukla mücadele edileceğini, emeklilik maaşlarının artırılacağını yeni istihdam olanakları yaratılacağını söyledi.

Erbain törenleri nedeniyle iki hafta duran eylemler hükümetin istifası talebiyle 25 Ekim Cuma günü yeniden başladı.

Previous post
Michael Bloomberg, resmen ABD başkanlık yarışında
Next post
Koç Holding'den 'Yapı Kredi' açıklaması: UniCredit ile görüşmeler sürüyor