Ana SayfaDünyaİspanya’da mahkeme ‘tecavüz değil taciz’ dedi, halk sokağa çıktı

İspanya’da mahkeme ‘tecavüz değil taciz’ dedi, halk sokağa çıktı

HABER MERKEZİ – İspanya’da halk, 14 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan sanıkların daha düşük bir ceza olan ‘cinsel taciz’den hüküm giymesine karar veren mahkemeyi protesto etmek için sokağa çıktı.

İspanya’daki Barcelona kentinde yüksek mahkeme, 2016 yılında 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz eden beş erkek için tecavüz değil cinsel tacizden ceza verdi.

Mahkeme vakanın tecavüz olarak adlandırılamayacağını çünkü sarhoş ve bilinci kapalı çocuğun cinsel ilişkiye ne rıza gösterebilecek ne de karşı çıkabilecek durumda olduğunu iddia ederek beş erkeği 10 ila 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırdı.

Hakim çocuğa yapılanları “son derece vahim, aşağılayıcı ve daha da ötesi zor durumdaki reşit olmayan birine karşı” olarak niteledi.

Euronews’te yer alan habere göre bu karar tepki gösteren çoğu kadın yüzlerce kişi, başkent Madrid’de sokağa çıkarak eylem düzenledi.

Adalet Bakanlığı önünde toplanan eylemciler, “Taciz değil tecavüz” ve “ataerkil adalete son” sloganları attı.

Ülkedeki yasaları fiziksel şiddet ve tehdit uygulanmadığı sürece tecavüzü kabul etmiyor.

Tecavüzün cezası 15 ila 20 yıl arasında hapis.

İktidardaki sosyalist hükümet özellikle cinsel saldırılarla ile ilgili kanunların gözden geçirilmesi için bir panel oluşturdu.

Birçok Avrupa ülkesi cinsel şiddet kanunlarını değiştirerek karşılıklı rızanın açık olarak sağlanmasına vurgu yapan ve fiziksel olmayan şiddet ile suistimali de hesaba katan düzenlemeler yaptı.

Previous post
ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan resmen çekiliyor
Next post
Çikolata fabrikasında makineye sıkışan işçi yaşamını yitirdi