Ana SayfaEkolojiİstanbul ve üç il için kuvvetli yağışla beraber fırtına uyarısı

İstanbul ve üç il için kuvvetli yağışla beraber fırtına uyarısı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da kuvvetli yağışla beklendiğini açıkladı. Meteoroloji uyarısında yağışla birlikte fırtınanın da etkili olacağı belirtildi. AKOM’dan da uyarı var.

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre yarın sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu başta olmak üzere Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de yer yer sağanak yağış bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına beklenirken çatı uçması, soba zehirlenmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yağış saat 06.00 ile 15.00 arasında etkili olacak.

Uyarılar

İstanbul’da yarın beklenen sağanak yağış nedeniyle ulaşımda aksama, su baskını, yıldırım gibi hadiseler de meydana gelebilir.

Meteoroloji ‘dikkatli ve tedbirli olunması’ konusunda uyardı.

AKOM’dan da uyarı var. İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümünün yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına gireceği hatırlatılan AKOM uyarısı da şöyle:

“İstanbul’da Pazar gününe kadar etkili olması beklenen güneyli rüzgârlar nedeni ile 16-18 dereceler aralığında mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Pazar günü itibari ile rüzgârın kuzeyli yönlere dönmesi ile birlikte 10 derece civarına gerileyeceği tahmin ediliyor.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta ve 153 Yerinde Çözüm ekipleri, yağış nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklara karşın hazır bekletiliyor. AKOM’dan koordine edilecek çalışmalar kapsamında kritik noktalarda da önlemler alınıyor.”



Önceki Haber
Teslim Töre İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber
HDP'li eş başkanlar, kayyumlar, Zaman yazarlığı: Britanyalı gazeteciden Kalın’a eleştirel sorular