Ana SayfaEkonomiİstanbul’da ‘suya zam’ protestosu ve İmamoğlu’na çağrı

İstanbul’da ‘suya zam’ protestosu ve İmamoğlu’na çağrı

HABER MERKEZİ – İSKİ’nin 2020 yılı su satış tarifeleri teklifinde 1 Aralık’tan geçerli olmak üzere konutta suya yüzde 20 zam istemesi İstanbul’da protesto edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), elektrik ve doğalgaz zamları sonrası İSKİ’de maliyet artışı yaşanması nedeniyle suya zam yapıldığını bildirmişti.

Fatih ilçesinin Saraçhane semtindeki belediye binası önünde bu karar protesto edildi.

Halkevleri üyelerinin düzenlediği eylemde açıklamayı Murat Yıldırım yaptı.

23 Haziran İstanbul seçiminde AKP’yi yenilgiye uğratmak için mahalle mahalle çalıştıklarını belirten Yıldırım, “İBB suya zam yapmaya hazırlandığı için buradayız!” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Zammın kaynağı, ne yazık ki ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar. Bundan sıkıntı duyanlar varsa, doğalgaza, yakıta yapılan zammı hemen geri çeksinler, biz de zam yapmayalım” sözlerini hatırlatan Yıldırım, bu sözlere karşı şöyle seslendi:

“İmamoğlu’na bu açıklaması üzerine söyleyecek iki sözümüz var: Suya zamdan sıkıntı duyan milyonlarca İstanbulludur! Doğalgaza yakıta zammı onlar yapmadı. İktidarın iğneden ipliğe, doğalgazdan elektriğe yaptığı zamlarla krizin faturasını ödettiği milyonlardan bahsediyoruz!
“Suya zammın gerekçesi ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar diyen sizsiniz. Yerel yönetimin görevi ekonomik kriz karşısında halkı korumaktır. AKP’ye benzemeyecekseniz, yapacağınız şey bedeli halka değil patronlara ödetmektir.”

İstanbul’da yaşayan milyonlarca insanın sadece musluktan akan suya değil, paketlenmiş içme suyuna da para verdiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “İBB, Hamidiye suyunu satış rakamlarını övmeden önce her hanede içilebilir temiz içme suyunun akmasını sağlamalıdır.”

Halkevleri yöneticisi, “İBB yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Suya zam yapmayı aklınızdan çıkarın. Hiçbir haklı gerekçe bulamazsınız” ifadelerini kullandı.


Bu haber sendika.org’dan kısaltılmıştır.
Previous post
İçişleri Bakanlığı: Tampon bölgede kalan IŞİD'li ABD'ye gönderilecek
Next post
Kürt mülteci ve yazar Behrouz Boochani 6 yıl sonra özgür