Ana SayfaEkonomiİstanbul’da suya zam yok

İstanbul’da suya zam yok

HABER MERKEZİ – İSKİ’nin su fiyatlarında artış yapılması talebi belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AKP’nin oylarıyla reddedildi. CHP, “Siz zamma ‘hayır’ demediniz, İSKİ’nin 1.5 milyarlık zararına ‘evet’ dediniz” diyerek AKP’ye tepki gösterdi. 2020 yılı Mayıs ayına kadar eski tarife geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, bugün İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) su fiyatlarına yüzde 20 zam yapılması talebi görüşüldü.

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Güvemli’nin haberine göre, CHP ve İYİ Parti grupları bütçe kitapçığındaki tarifede değişikliğe giderek eleştiri ve önerileri dikkate alarak yeni öneride bulundu.

İstanbulluların yüzde 65’inin kullandığı ilk kademe olan 0-10 metreküpe kadar kullanımlarda 4 liralık birim fiyata zam yapılmaması teklif edildi.

Teklif, mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından reddedildi.

Bu kararla 2020 yılı Mayıs ayına kadar eski tarife uygulanacak.

İSKİ bütçesi ise oy birliği ile kabul edildi.

CHP’den tepki: Siz zamma değil, İSKİ’nin zararına ‘evet’ dediniz

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, zam teklifini reddedilmesi üzerine AKP’ye “Siz zamma ‘hayır’ demediniz, İSKİ’nin 1.5 milyarlık zararına ‘evet’ dediniz. Mutlu azınlığa yapılacak zamma ‘hayır’ dediniz. Mayıs ayına kadar havuzlarınızı bol bol doldurun” diyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu zamları gerekçe göstermişti

İSKİ, enerji fiyatlarında yükseliş gerekçesiyle su fiyatlarında artış yapılmasını önermişti.

Eleştiriler üzerine konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Türkiye’deki elektrik, doğalgaz, yakıt zammı ortada. Türkiye’de zam olmasın biz de yapmayalım. Bugün yapılan su zammı normal bir zamdır” demişti.




Önceki Haber
HDP'li eş başkanlar, kayyumlar, Zaman yazarlığı: Britanyalı gazeteciden Kalın’a eleştirel sorular
Sonraki Haber
Macron: Türkiye tek başına operasyon yapıp NATO'dan dayanışma isteyemez