Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşten çıkarılan Valfsan işçilerinden işveren ve sendikaya çağrı

İşten çıkarılan Valfsan işçilerinden işveren ve sendikaya çağrı

HABER MERKEZİ – Tuzla’daki Valfsan isimli firmada çalışırken işten çıkarılan ve direnişe başlayan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, işverene işe iade, sendikaya ise ‘demokratik seçim’ çağrısı yaptı.

İstanbul Tuzla’daki Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’nde beyaz eşya yan sanayi ürünleri üreten Valfsan adlı firmada çalışırken işten çıkarılan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçinin, 23 Ekim’de işyeri önünde başlattığı eylem devam ediyor.

‘Eleman fazlalığı’ gerekçe gösterilerek işlerine son verilen işçiler bugün sendikalarının Kartal 1 No’lu Şubesi’nde sürece ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İşten atılan işçilerden Ertan Tekin’in yaptığı açıklamada, dün (5 Kasım) polisin ve güvenlik görevlilerinin eylem alanında bulunan oturaklara el koyduğunu söyledi.

“Şu an Kartal Şubemize geldik. Burada başkanlarla bir diyalog masasının oluşması ve sıkıntıların giderilmesi adına bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede sendika yöneticilerine taleplerimizi dile getirdik.”

Tekin taleplerini şöyle sıraladı:

“Firmadan işçi atılmasının engellenmesi, sendikamızın değerlerine ve geleneklerine uygun, demokratik bir ortamda işçi temsilcisi seçimi yapılması ve son olarak işten atılan işçilerin işlerine iade edilmesini istiyoruz.”

Bundan sonra yaşanacak olan süreçte sendika başkanlarından haber beklediklerini dile getiren Tekin, “Başkanlarının vereceği taleplere göre yine 10 işçi arkadaş olarak kararlarımızı siz değerli emek kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Hürriyet’in işten çıkardığı gazetecilerin ortak noktası TGS üyesi olmaları”
Sonraki Haber
Şule Çet Davası'nda yeni rapor: 'Numuneler cinsel birlikteliğe işaret etmiyor'