Ana SayfaGüncelİşten çıkarmaların ardından Hürriyet’in başına Ahmet Hakan getirildi

İşten çıkarmaların ardından Hürriyet’in başına Ahmet Hakan getirildi

HABER MERKEZİ – Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeliği görevinden istifa eden Vahap Munyar’ın yerine Ahmet Hakan getirildi. Munyar’ın istifası, gazetedeki toplu işten çıkarmaların ardından gelmişti.

Demirören Holding’e ait Hürriyet gazetesinde yaklaşık 50 gazetecinin işten çıkarılmasının ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etmişti.

Munyar’ın yerine Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeliği görevine Ahmet Hakan getirildi.

Hakan’ın yeni görevi, Hürriyet gazetesinin bugünkü (6 Kasım 2019) sürmanşetinden duyuruldu.

Gazetede “Hürriyet’te Yeni Dönem” başlığıyla duyurulan haberde, “Ahmet Hakan 71 yıldır Türki basınının sözcüsü Hürriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu” denildi.

Haberde, “Hürriyet’in tarafsız, bağımsız çizgisinin korunacağını söyleyen Ahmet Hakan, yeni dönemle ilgili olarak hedeflerini şöyle açıkladı: Hedefimiz Hürriyet’in güçlü markasını daha da yukarıya taşımak olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca haberde, Demirören Medya Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkanvekili Meltem Demirören Oktay ve Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören’in yeni atamaya ilişkin şu mesajına yer verildi:

“Hürriyet’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın Hürriyet markasına büyük katkı vereceğine inanıyoruz.”

Hürriyet’te toplu işten çıkarma

Hürriyet gazetesi 43 çalışanını evlerine tebligat göndererek işten çıkarmıştı.

İşten çıkarılanlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Önder Öndeş, Serkan Ocak, Emre Özpeynirci, Ece Emre, Deniz Türsen’in de aralarında bulunduğu editör, muhabir ve yazar da vardı.

İşten çıkarmalara karşı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ile yazarlar Gülse Birsel, Naim Dilmener, Jale Özgentürk ve Ayşe Arman istifa etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mızraklı'ya 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
Sonraki Haber
Facebook'un yeni logosu tanıtıldı