Ana SayfaGüncelİzmir’de Alevilerin evleri işaretlendi, Vali’ye göre “mezhepsel bir durum değil”

İzmir’de Alevilerin evleri işaretlendi, Vali’ye göre “mezhepsel bir durum değil”

HABER MERKEZİ – İzmir Gaziemir’de Alevi yurttaşların yaşadığı mahallede duvarlara çarpı işareti konup ayrımcı söylemlerin duvara yazılması üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Vali Erol Ayyıldız ise “Mezhepsel bir durum değil, asayiş olayı” dedi.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi yurttaşların oturduğu Yeşil Mahallesi’nde bazı evlerin duvarlarına çarpı işareti konup ayrımcı söylemler yazıldı.

Pir Haber Ajansı’na (PİRHA) konuşan ve evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılan Bayram Şenal adlı yurttaş, olay yerine gelen polislerin kendilerine “Sarhoşların işidir” dediğini aktardı.

Şenal, “Polisler ‘bunun sarhoşların veya çocukların işi olduğunu’ söyledi. Çocuk işi olduğuna inanmıyoruz” diye konuştu.

Daha önce böyle bir ayrımcılıkla karşılaşmadıklarını dile getiren Şenal, belediye başkan yardımcısının kendilerini darp etmesinden sonra olayın yaşandığına dikkat çekti.

Kars Sarıkamışlı Alevi bir aileden olan Şenal, mahallelerinde yol ve su olmadığı için belediyeye gittiklerini ve orada belediye başkan yardımcısının kendilerini darp ettiğini öne sürerek, “25 senedir buradayız ve böyle bir olayla karşılaşmadık. Aklımıza bile gelmezdi. Belediye ile tartışmadan sonra bu olay oldu” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada “#Aleviyim” kampanyası

Bunun üzerine sosyal medyada kullanıcılar, Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcılığa ‘#Aleviyim’ etiketi altında tepkilerini dile getirdi.

Soruşturma başlatıldı

İzmir Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’dan da bir açıklama geldi.

Ayyıldız yaptığı açıklamada, “Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Hesabı sorulacak

Din Şurası Kapanış Programı’na katılan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İzmir’de Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcılığa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Ülkemizi bölmek için. Türkiye’de bizim yönetim olarak böyle sorunumuz yoktur. Bu işaretleri koyanların güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. Yakalandıklarında hesabı sorulacaktır” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu eski milletvekili Mülkiye Birtane hakkında 15 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Dursun Çoban'a ağırlaştırılmış müebbet istemi