Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİzmir’de CHP’nin delege seçimlerinde bir kadın darp edildi

İzmir’de CHP’nin delege seçimlerinde bir kadın darp edildi

HABER MERKEZİ – CHP’nin İzmir ilçelerindeki mahalle delegelerinin belirlenmesi için yaptığı seçimde, bir kadının darp edildiği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir ilçelerindeki mahalle delegelerinin belirlenmesi için yaptığı seçimde, mavi liste ve beyaz listenin yarıştığı Karşıyaka Alaybey Mahallesi’nde, iki grup arasında tartışma çıktı.

Bu sırada Emine Yorgun Ata isimli bir kadın darp edildi.

DHA’ya konuşan Yorgun Ata, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Seçim Alaybey’de bir çiçekçi dükkanında gerçekleşti. Bütün beyazlar kapılara toplanmış durumdaydı. Ben de mavilerden bir delege üyesiyim. Kapının eşiğine gidip insanları karşılamak istedim, kapıda sadece beyazlar duruyordu.
Ben kapıya yanaşmaya çalışırken bir kişi, ‘Bu provakatör, yaklaştırmayın’ dedi. Böyle bağırmaya başlayınca, telefonumu çıkarıp çekmeye çalıştım. Kameramın düğmesine bastığım anda çeneme vurdu. Bağırış çağırış gelmeye başladı. O sırada seçim devam ettiği için şikayetçi olamadım ama pazartesi günü şikayetçi olacağım.”

Kendisini şiddete maruz bırakan erkeğin aynı zamanda arkadaşı olduğunu söyleyen Yorgun Ata,”Makam mevki sevdası insanları bambaşka yapıyor. Biz kadına şiddet içi sokaklara çıkarken kendimiz kadına şiddeti gördük” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lambeth'in Kürt Belediye Başkanı Doğuş, İşçi Partisi'nden milletvekili adayı oldu
Sonraki Haber
Erdoğan: Ülkemizde en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticareti