Ana SayfaGüncelJin News Haber Müdürü Alağaş’a İtalya’dan ödül

Jin News Haber Müdürü Alağaş’a İtalya’dan ödül

HABER MERKEZİ – Afganistan’da El Kaide saldırısında yaşamını yitiren İtalyan gazeteci Maria Grazia Cutuli adına verilen ödüle bu yıl Jin News Haber Müdürü Safiye Alağaş layık görüldü. Alağaş, tutuklanan Jin News muhabirlerini hatırlatarak, “Uluslararası alanda gazeteciliğimiz ödüllendirilirken, Türkiye’de ise tutuklanıyoruz” dedi.

İtalyan gazeteci Maria Grazia Cutuli, Afganistan’da 19 Kasım 2001’de El Kaide’nin saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Çalıştığı kurum Corriere Della Sera gazetesinin yer aldığı RCS grubu, onun adına her yıl cesaretli kadın gazetecilere ödül vermeye başladı.

Bu yıl 15’incisi verilen ödüle Jin News Haber Müdürü Safiye Alağaş layık görüldü.

“İnatla gazetecilik yapmaya devam ettik”

Ödülle ilgili bianet’ten Evrim Kepenek‘e konuşan Alağaş, uluslararası alanda taktir edilirken, Türkiye’de ise tutuklandıklarını söyledi.

“Yaptığımız haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alınıyor, hatta tutuklanıyoruz. İşte dün İzmir’de Melike Aydın ve Ruken Demir arkadaşlarımız tutuklandı.
“Bir tarafta gazetecilik pratiğimiz uluslararası alanda taktir edilirken, Türkiye’de ise karşılığı tutuklanmak olabiliyor.
“Esasında bu baskılar altında iyi bir gazetecilik yaptığımızı düşünüyorum. OHAL sürecinde bir çok basın yayın organları kapatıldı. İnsanlar ne iş yapacağını bilemedi. İşsiz kaldılar. Jinha’da bu süreçte kapatıldı.
“Biz işsiz kaldığımızı düşünüp köşemize çekilmedik. Tam aksine inatla gazetecilik yapmaya devam ettik. Bize dayatılan umutsuzluk, çaresizliği kabul etmedik. Kendi imkanlarımızı kendimiz yaratıp yeniden yeniden sahalara indik. Her defasında daha büyük bir baskılarla karşılaştık. Bu baskılara karşı her defasında daha azimli daha kararlı olarak alandaydık.”

“Aklıma ilk Gurbetelli Ersöz geldi”

“Kadın gazetecilik alanı birkaç yıl içerisinde oluşan bir alan değil” diyen Alağaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gurbetelli Ersöz’ün dün, bugün Deniz Fıratların bize bıraktığı bir miras. Bu ödülü aldığım haberi bana iletildiğinde aklıma ilk Gurbetelli Ersöz geldi. Gurbetelli gazetecilik alanında bize bıraktığı büyük bir miras var. Benim de ilham kaynağım.
“Keşke Gurbetellielli Ersöz, Deniz Fırat, Nujiyan Erhan, Ayfer Serçe, Evrim Alataş gibi güzel insanlar yarattıkları bu başarıları görebilseydiler. Çünkü bu günkü başarılar onların emeğinin sonucu yaratılan başarılardır. Ödülde hepsinin bir parça emeği var.”

Jin News hakkında

25 Eylül 2017 günü yayın başlayan Jin News, Türkçe, Kürtçe, Zazaki, Arapça ve İngilizce yayın yapıyor.

Kadın editörler ve muhabirlerle çalışan JinNews, kadın odaklı habercilik yapıyor.

Türkiye’nin ilk kadın haber ajansı JINHA’nın da aralarında bulunduğu 15 medya kuruluşu 29 Ekim 2016’da 675 sayılı KHK ile kapatılmış, Aralık 2016’da Gazete Şûjin “Medyanın diline, çuvaldız niyetine” şiarıyla yayın hayatına başlamıştı.

Gazete Şûjin ise 693 sayılı KHK ile 25 Ağustos’ta kapatılmıştı.

Previous post
Irak’ta protestolar: Sadr'ın 'grev' çağrısı sonrası dört kentte tatil ilan edildi
Next post
Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi: Milletin iradesini gasp edemezsiniz