Ana SayfaManşetKadın cinayetleri: Erkekler Ekim’de 36 kadını öldürdü

Kadın cinayetleri: Erkekler Ekim’de 36 kadını öldürdü

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Ekim ayında erkekler en az 36 kadını öldürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2019 Ekim ayı raporunu açıkladı.

Rapora göre Eylül’de erkekler 36 kadını öldürdü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti.

Bu ayki kadın cinayetlerinin sekizi şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 17 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

Altı kadın da boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

“Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.”

Kadın cinayetlerinin çoğunda erkekler ateşli silah kullandı. Rapora göre kadınların 13’ü ateşli silahlarla, altısı da kesici aletlerle öldürüldü. Sekiz kadının nasıl öldürüldüğü ise tespit edilemedi.

Kadınlar çoğunlukla evlerinde öldürüldü. Kadınların nerede öldürüldüğü tespit edilebilen 32 kadın cinayetinden 22’si evde yaşandı.

Raporda, Ekim ayında öldürülen 36 kadının 14’ünün kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü tespit edilemezken, sekizi evli oldukları erkek tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

Platform’un açıklamasına göre Ekim’de erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri şöyle:


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun hazırladığı raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Previous post
Meltepe Belediyesi işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı
Next post
CHP'li Cihaner: Tezkereye verilen destek affedilemez büyüklükte bir yanlış