Ana SayfaKültür-SanatKadın Yazısı Festivali: Karşı Sanat’ta “Aslında” sergisi

Kadın Yazısı Festivali: Karşı Sanat’ta “Aslında” sergisi

HABER MERKEZİ – İkinci Kadın Yazısı Festivali kapsamındaki “Aslında” başlıklı sergi Karşı Sanat’ta. Sergide 16 sanatçının çalışması yer alıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen “İkinci Kadın Yazısı Festivali” devam ediyor.

15 Kasım’dan bu yana pek çok etkinlik, MSGSÜ Fındıklı ve Bomonti yerleşkeleri, Kadın Eserleri Kütüphanesi, Pera Müzesi ve Karşı Sanat’ta izleyicilerle buluşuyor.

Ev sahipliğini Karşı Sanat’ın yaptığı “Aslında” başlıklı sergi de bu etkinliklerden.

Sergide Arzu Arbak, Ayça Telgeren, Ayşe Kurşuncu, Basako, Belkıs Taşkeser, Ekin Saçlıoğlu, Gamze Taşdan, Gözde Başkent, Güneş Terkol, Meliha Sözeri, Merve Morkoç, Nur Gürel, Seda Mit, Sedef Kermen, Zeycan Alkış ve Zeynep Beler’in eserleri yer alıyor.

Sergi 1 Aralık’a kadar Karşı Sanat’ın İstanbul Beyoğlu’ndaki yerinde ziyaret edilebilir.

Festivalin teması: “Aslında”

Festivalin bu yılki teması olan “Aslında”, çok şeyi bir arada söyleme telaşı içinde olduğumuz bir dönemde geniş bir alan açarken, tüketilmiş kavramlardan uzak, yeni bir düşünce biçimine bizi teşvik ediyor. Muğlaklığıyla, özgünlüğe ve yaratıcılığa olanak tanıyor. Hep gerçeği işaret ettiğini iddia ediyor, ama bu bir iddia yalnızca, bunun da en çok kendisi farkında. Bu yüzden eşikte duruyor.

Hepimizin uzlaşabileceği bir “asıl” var mı? “Aslolan” bilinebilir mi? Aslında ile başlayan söyleyişlerde “asıl” olmayan da vurgulanmıyor mu? Bu ikilik bize ne gösteriyor? “Aslında” dediğimizde itiraz etme hakkımızı mı kullanmış oluruz?  Söylenmişi tekrarda ısrar mı ederiz yoksa söylenmemişi, söylenip de duyulmayanı mı seslendiririz?

Sevgi Soysal’ın Yürümek’inde “camın arkasını daha açık seçik görmeye yönelmiş yardımlar; ‘aslında’, ‘benim bildiğim’, ‘asıl nedeni’, sözcüklerini kolayca kullananlar” sıra dışına çıkanları yine “sıraya sokanlardır”. Öyleyse “aslında”nın hangi anlamlara gelebildiğini araştırmak, “kadın yazısı”nı daha iyi kavramak açısından önemlidir.


Festival hakkında detaylı bilgi için ayrıca buraya ve şuraya bakabilirsiniz.

PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Karınca'nın vizyon seçkisinde bu hafta: 'Üzgünüz, Size Ulaşamadık' ve 'Doktor Uyku'
Sonraki Haber
Erken seçim çağrısına CHP'den destek: "HDP'nin tavrı son derece anlaşılır"