Ana SayfaKültür-SanatKadın Yazısı Festivali’ne geri sayım başladı

Kadın Yazısı Festivali’ne geri sayım başladı

HABER MERKEZİ – Cinsiyete dayalı ayrımcılık biçimlerini ‘yazı’ odağından hareketle sorgulamayı amaçlayan 2. Kadın Yazısı Festivali, 15 Kasım’da İstanbul’da başlıyor.

2’nci Kadın Yazısı Festivali, 15-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da beş ayrı mekanda gerçekleştirilecek.

Festival, toplumsal cinsiyeti “yazı” odağında tartışmaya açmayı, cinsiyete dayalı ayrımcılık biçimlerini bu odaktan hareketle sorgulamayı, gerek tanınmış gerekse adları yeni duyulmakta olan yazarlar ve şair kadınları desteklemeyi hedefliyor.

Bu yılki teması ‘aslında’ olarak belirlenen festival kapsamında ilk kez kapılarını açacak bir sergi de sanatseverle buluşacak.

Geçen yıl İsveç Başkonsolosluğu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nda düzenlenen festivali destekleyenler arasına bu sene British Council, Goethe-Institut Istanbul, Tarabya Sanat Akademisi ve Karşı Sanat da katıldı.

Festivalde beşi yurt dışından yaklaşık 60 konuşmacının katılımıyla panel, söyleşi, performans ve şiir okumalarının da arasında olduğu birçok etkinlik düzenlenecek.

Festivale MSGSÜ Fındıklı ve Bomonti yerleşkeleri, Kadın Eserleri Kütüphanesi, Pera Müzesi ve Karşı Sanat ev sahipliği yapacak.

Tüm etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.


Festivalin programına ve ayrıntılara BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Facebook'un yeni logosu tanıtıldı
Sonraki Haber
ABD'de Halkbank Davası: 2'nci duruşmada neler oldu?