Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu’ndan siyasi partilere çağrı

Karamollaoğlu’ndan siyasi partilere çağrı

HABER MERKEZİ – Partisi’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye’nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu belirterek, çağrıda bulundu: “Bütün partilere sesleniyorum; gelin bunun için yeni bir toplumsal mutabakat sağlayalım.” Karamollaoğlu, Kürt sorununu ise hak ve adalet ekseninde çözeceklerini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nde konuştu.

Türkiye’nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu söyleyen Karamollaoğlu “AK Parti miadını doldurmuştur. Ne yazık ki, Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır” dedi ve çağrıda bulundu:

“Bütün partilere sesleniyorum; gelin bunun için yeni bir toplumsal mutabakat sağlayalım. Gelin ülkemizi bir rövanş cumhuriyeti olmaktan kurtaralım. İhtilaflarımızın, hırslarımızın kör karanlığında kaybolmak yerine, ittifaklarımız üzerinden yeni bir toplumsal sözleşme imzalayalım.”

“Sorun ırkçı yaklaşım ve politikalarda”

Saadet Partisi olarak tüm farklılıklarıyla beraber, etrafında buluşabileceği yeni bir toplumsal sözleşme teklif eden Karamollaoğlu, “Adil bir düzeni en temel hedef olarak gören siyasal bir mekanizma, evrensel hukuk normları ve demokrasiyi, kendi kadim birikimi ile harmanlayarak içselleştirmiş ve bunları geliştirmeye kararlı yeni bir ortak anlayış, yeniden büyük Türkiye’yi kuracaktır” dedi.

Kürt sorununu hak ve adalet ekseninde çözeceklerini söyleyen Saadet Partisi lideri, “Türk’ün Kürt diye, Kürt’ün Türk diye bir sorunu yoktur. Sorun milletimizde değil, bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya çalışan her türlü ırkçı yaklaşım ve politikalardadır” diye konuştu.

Karamollaoğlu, bugüne kadar meselenin çözülememiş olmasında hak, adalet, ahlak, ekonomi, eğitim, güvenlik gibi birçok alanda ortaya konan yanlış anlayış ve yapılan ihmallerin ortak sonucu olduğunu ifade etti.

“Çözümü sadece güvenlik eksenli politikalarda aramak meseleyi anlamamaktır. Çözüm arayışları sosyal, siyasi, psikolojik, ekonomik ve benzeri alanlarda yapılacak güçlü reformları da içermelidir. İnanıyoruz ki; huzur ve barış, kan dökerek değil ter döker ve dil dökerek tesis edilebilir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tuşba'da HDP'li meclis üyeleri görevden uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
Evli olduğu kadını öldürmeye çalışan erkek tutuklandı