Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisi: ‘Monos’ ve ‘Küçük Şeyler’

Karınca’nın vizyon seçkisi: ‘Monos’ ve ‘Küçük Şeyler’

HABER MERKEZİ – Bu hafta üçü yerli olmak üzere sekiz film gösterime girdi. 29 Kasım itibari ile vizyonda olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.

Monos

Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde de gösterilen Alejandro Landes’in Monos’u, William Golding’in Sineklerin Tanrısı adlı kitabının Kolombiya usulü olarak nitelendiriliyor.

Golding’in 1954 yılında kaleme aldığı Sineklerin Tanrısı’nda yaşları 6 ila 12 arasında değişen çocuklar, gelecekteki bir atom savaşı sırasında, güvenilir bir yere götürülmek üzere bindikleri uçak saldırıya uğradığı için bir mercan adasına düşerler. Ve bu mercan adasında eşitliğe, sevgiye ve iyiliğe inanan Ralp ve arkadaşları ile kendisinden başka herkesi hor gören, zorbalığa, baskıya ve kötülüğe inanan Jack ve arkadaşlarının birbirlerine nasıl kıydıklarını anlatır.

Landes’in filmi ise, Kolombiya’da bir dağın tepesinde Amerikalı bir kadını rehin tutan, kendilerine savaşçı lakapları takmış silahlı kızlı oğlanlı sekiz çocuk askerin bir baskına uğramasıyla birbirlerine olan güven bağlılıklarının sarsılmasıyla sığındıkları cangılın derinliklerinde yaşadıklarına odaklanıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Julianne Nicholson, Moisés Arias, Sofía buenaventura ve Julián Giraldo var.

Tekinsiz atmosferi, etkileyici müzikleri ve ses tasarımıyla dikkat çeken film, aynı zamanda Kolombiya’nın Oscar adayı.

Küçük Şeyler

İlk uzun metrajı Babamın Kanatları (2016) ile adından söz ettiren Kıvanç Sezer, yeni filmi Küçük Şeyler komedi ve dram türünde bir film.

Film, kentli orta sınıf bir çiftin ışığı sönen ilişkisi üzerinden günümüz ‘beyaz yaka’ yaşantısını anlatıyor.

Filmde Alican Yücesoy, Başak Özcan, Bülent Emrah Parlak, Seda Türkmen, Müfit Kayacan, Tuğçe Altuğ, Nihal Koldaş, Ece Dizdar, Zeynep Dinsel ve Kubilay Tunçer gibi oyuncular var.

Film, Dünya prömiyeri 54. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde yapmıştı.

Previous post
Ben bir Ah'tan virgüle döndüm aslında! - Reyhan Hacıoğlu
Next post
İstanbul'da deniz ulaşımında aksama