Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Pavarotti’ ve ‘‘Tanrı vardır, adı Petrunya’dır’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Pavarotti’ ve ‘‘Tanrı vardır, adı Petrunya’dır’

HABER MERKEZİ – Bu hafta üçü yerli olmak üzere beş film gösterime girdi. 8 Kasım itibari ile sinemada olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.

Pavarotti

2007’de hayatını kaybeden İtalyan tenor Luciano Pavarotti’nin hayatına bir bakış sunan Pavarotti belgeselinin yönetmen kolduğunda Akıl Oyunları (A Beautiful Mind, 2002) filmi ile Oscar ödülü kazanan Ron Howard var.

Film, 1990 İtalya Dünya Kupası’nın resmi şarkısı haline gelen “Nessun Dorma”nın ardından dünya çapında bir müzik efsanesi haline gelen opera sanatçısı Pavarotti’nin aile arşivleri, yayımlanmamış parçaları ve anlatılmamış hikayelerini perdeye aktarıyor.

Howard, belgeselin senaryosunu The Beatles: Eight Days a Week–Turne Yılları (The Beatles: Eight Days a Week, 2016) belgeselinde de birlikte çalıştığı Mark Monroe’la yazdı.

‘Tanrı vardır, adı Petrunya’dır

69’uncu Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı  için de yarışan‘Tanrı vardır, adı Petrunya’dır’ın (God Exists, Her Name Is Petrunya) yönetmen koltuğunda Üsküplü yönetmen Teona Strugar Mitevska var.

Film, sadece erkeklerin katılabileceği geleneksel bir törene müdahale eden genç bir kadının hikayesini konu ediyor.

Epifani döneminde Makedonya’da Ocak ayının 19’unda suya atılan haçı çıkarmayı başaran için birbirleri başaran kişinin bir yıl boyunca kutsandığına, revah ve servete kavuşacağına inanılan geleneksel bir tören düzenlenir. Bu törene sadece erkekler katılır.

Ancak bir gün Petrunija adlı kadın bu törene katılır ve haçı bulur. Haçı bulmasıyla etrafındaki erkeklerin saldırısına uğrar.

Erkekler, Petrunija’nın kadın olduğu için bu ritüele katılmaya hakkının olmadığını, bu yüzden haçı geri vermesi gerektiğini düşünür. Ancak, Petrunija haçı geri vermek istemez.

Sadece erkeklerin katılabileceği geleneksel bir törene müdahale eden genç bir kadının hikayesini anlatan filmin başrollerinde; Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic, Suad Begovski, Simeon Moni Damevski ve Violeta Sapkovska gibi oyuncular var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadıköy sokaklarında yoksulluğa karşı maskeli eylem
Sonraki Haber
ABD'li üst düzey diplomat: Türkiye destekli grupların yaptığı sadece savaş suçu