Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Üzgünüz, Size Ulaşamadık’ ve ‘Doktor Uyku’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Üzgünüz, Size Ulaşamadık’ ve ‘Doktor Uyku’

HABER MERKEZİ – Bu hafta biri yerli olmak üzere dört film gösterime girdi. 22 Kasım itibari ile vizyonda olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.

Üzgünüz, Size Ulaşamadık

İşçi sınıfını perdeye yansıtan yönetmen olarak bilinen Britanyalı yönetmen Ken Loach’un Üzgünüz, Size Ulaşamadık’ın (Sorry, We Missed You) hikayesi Newcastle’da geçiyor.

Film, sözleşmeli çalışanların sıkıntılarından yola çıkarak Ricky ve Abby’nin hikayesine odaklanıyor.

Geçimini sağlamak için farklı işlerde çalışıp sonunda yine işsiz kalan Ricky, daha fazla birilerinin emrinde çalışmaya dayanamaz ve özgür çalışabileceği teslimat işine başlar. Ancak işler istediği gitmeyecektir.

Filmin oyuncu kadrosunda Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone ve Katie Proctor gibi oyuncular var.

Ken Loach’ın filmi Cannes’da Altın Palmiye için de yarışmıştı.

Doktor Uyku

Doktor Uyku (Doctor Sleep), Stanley Kubrick’in 1980’de Stephen King’in The Shining’in (Cinnet) adlı romanından uyarladığı filmin devamı.

Film, King’in 2013 yılında yayımlanan devam romanı Doctor Sleep adlı romanından aynı isimle Mike Flanagan tarafından uyarlandı.

Doktor Uyku, Overlook Otel’de yaşanan dehşetin üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen o travmayı tam olarak üzerinden atamayan Dan Torrance’ın, kendisinde olan özel güce sahip genç kız Abra ile tanışması sonrası gelişen olayları konu ediniyor.

Filmin başrollerinde Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis, Zahn McClarnon ve Emily Alyn Lind gibi oyuncular var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 Ekim Katliamı: Emniyet'e bilgi gitmiş, savcılık delil dosyalarını saklamış
Sonraki Haber
Kadın Yazısı Festivali: Karşı Sanat'ta "Aslında" sergisi