Ana SayfaEkonomiKars Belediyesi’nin hesaplarına haciz, eşbaşkanlardan açıklama

Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz, eşbaşkanlardan açıklama

HABER MERKEZİ – Kars Belediyesi’nde, önceki yönetim döneminde ‘belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış’ kişilerin açtıkları dava nedeniyle çalışanların maaşlarına haciz konuldu. Belediye eşbaşkanlarından Bilgen “Daha önce yapılan usulsüz işler için ödeme yapmaya zorlanıyoruz” derken, Alaca ise “İşçinin ekmek parasına dahi göz dikmek hangi insanlığa sığar Kars halkının takdiridir” diyerek tepkisini gösterdi.

Kars Belediyesi’nin çalışanlarının maaşlarına haciz konulduğu bildirildi.

HDP’nin 31 Mart seçimlerinde MHP’den 338 milyon 380 bin TL borçla devraldığı Kars Belediyesi’nin tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konulmuştu.

Borcun tamamının tahsil edilememesi üzerine, bu kez belediyenin banka hesabında bulunan işçilerin bu ayki maaşlarına haciz konuldu.

Belediyeden açıklama

Maaşlara haciz konulmasına ilişkin HDP yönetimindeki belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yönetimimiz, göreve geldiği Nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır.
“Fakat daha önceki dönemde belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızca kanıtlanan Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer isimli kişilerin çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.”

Bilgen: Usulsüz işlere ödeme yapmamız isteniyor

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de İller Bankası’nın “Maaş hesaplarına haciz konulamayacağı” yönündeki hükmünün net olmasına rağmen neredeyse her ay maaş ödemelerini imkansızlaştıracak icra kararları çıktığını söyledi.

İcra Dairesi’yle yaptıkları görüşmelerde bir türlü mesafe alamadıklarını ifade eden Bilgen, şöyle konuştu:

“Özellikle daha önce yapılan ve usulsüzlük olduğu net olan işlerle ilgili dosyaları yargıya intikal ettirmiş olmamıza rağmen bu konuda etkin bir süreç işlemedi. Kendi tespitlerimize rağmen bu usulsüz işlere haciz yoluyla ödeme yapmaya mecbur bırakılmak isteniyoruz.
“Oysa hem ceza hem de tazmin işlemi gerçekleşmiş olsa, çalışanlarla ilgili maaş ödemelerinde geçmişten gelen üç aylık alacakları kapattığımız gibi aylık düzenli ödemeleri de yapabilecek kaynak sorununu çözmüş bulunmaktayız.”

Bu kararın bir yandan yolsuzlukla mücadele konusunun savsaklanmasına neden olduğunu, diğer yandan belediye çalışanlarının haklı alacaklarının ödenmesini imkansızlaştırdığını dile getiren Bilgen, geçmiş belediye yönetimi döneminden kalan 5 milyon liralık işçi maaşlarının da kendi dönemlerinde ödendiğini aktardı.

Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen

Belediye eşbaşkanı Şevin Alaca ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Kars Belediyesi’nin halka hizmet götürmesini ve emekçinin hakkının ödenmesini engellemek adına yapılan bu haciz işlemlerini yapanlar şehre ihanet etmektedir” dedi ve ekledi: “İşçinin ekmek parasına dahi göz dikmek hangi insanlığa sığar Kars halkının takdiridir.”

Previous post
Antep'te 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı
Next post
Arnavutluk’ta deprem: Ölü sayısı 50'ye yükseldi, binlerce insan evsiz kaldı