Ana SayfaGüncelKayyum atanan Kızıltepe’de protesto: “Yılmayacağız ve mücadele edeceğiz”

Kayyum atanan Kızıltepe’de protesto: “Yılmayacağız ve mücadele edeceğiz”

HABER MERKEZİ – 31 Mart seçimlerinde kazandığı toplam 15 belediyesine kayyum atanan HDP’liler Kızıltepe’de eylemdeydi. İlçeye de atanan kayyuma karşı yapılan açıklamada konuşan HDP Milletvekili Ebru Günay, “Seçilmişlerin olduğu yerde atanmış bir memurun hiçbir şekilde meşruiyeti yoktur” dedi.

HDP’nin kayyum atanan 15 belediyesinden biri olan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde protestolar devam ediyor.

Aralarında HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ile yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ın da bulunduğu çok sayıda kişi Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelerek açıklama yapmak istedi.

Ancak bölgeyi ablukaya alan polis, valiliğin eylem ve etkinlik yasağı kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin vermedi.

Bunun üzerine açıklama parti binası önünde yapıldı.

Buradaki açıklamada HDP’li Günay, aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu olan Vali Mustafa Yaman tarafından konulan “yasağa” tepki gösterdi.

Günay, “Hakikatin sesini bastırmaya çalışıyorlar. Gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar. Partimize ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizler dimdik ayaktayız.  Yılmayacağız ve mücadele edeceğiz” dedi.

“Kayyum kararı tebliğ dahi edilmedi”

Günay devamla da kayyum atandığına dair kararın tebliğ edilmediğini hatırlattı.

Tebliğ edilmeyen kararların hükümsüz olduğunu vurgulayan Günay,  “Kayyumun tebliği dahi yapılsa hükümsüzdür. Meşru değildir. Atanmış bir memurdur. Seçilmişlerin olduğu yerde atanmış bir memurun hiçbir şekilde meşruiyeti yoktur” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Kayyumun gasp ve talan olduğunu, bu halka hizmet yapılsın diye gönderilen ödeneğin kendi yandaşlarına peşkeş çektiğini hepimiz gördük. Şimdi tekrardan kentlerimiz kayyumlarla yönetilmeye çalışılıyor. Bu, ‘Biz yeniden gasp edeceğiz. Çalacağız, çırpacağız ve yandaşlarımızı yeniden zengin edeceğiz’ demektir.”

Üçü büyükşehir 15 belediyeye kayyum

31 Mart seçimlerinin ardından ilk olarak 19 Ağustos’ta Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmıştı.

17 Eylül’de Diyarbakır’ın Kulp, 18 Eylül’de Erzurum’un Karıyazı, 18 Ekim’de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin, 22 Ekim’de Diyarbakır’ın Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’ın Erciş belediyelerine; 29 Ekim’de Şırnak’ın Cizre, 2 Kasım’da ise Van’ın Saray belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son olarak Kızıltepe Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 15 belediyesine kayyum atanmış oldu.


Karınca, MA
Previous post
Annesini öldüren Harun Gül'e müebbet hapis cezası
Next post
“Hürriyet’in işten çıkardığı gazetecilerin ortak noktası TGS üyesi olmaları”