Ana SayfaGüncelKayyum atanan Nusaybin’in HDP’li eşbaşkanı Semire Nergiz’e tahliye

Kayyum atanan Nusaybin’in HDP’li eşbaşkanı Semire Nergiz’e tahliye

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak yerine kayyum atanan Nusaybin Belediye eşbaşkanlarından Semire Nergiz tahliye edilirken, Ferhat Kut’un ise tutukluluğuna devam kararı verildi.

Mardin’in Nusaybin Belediye Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut 17 Ekim’de çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmış, 18 Ekim’de yerlerine İlçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar kayyum olarak atanmıştı.

Yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan Nergiz ve Kut’un tutukluluk incelemesi yapıldı.

Avukatların hazır bulunduğu tutukluluk incelemesi duruşmasına, Nergiz ve Kut tutuklu bulundukları Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mardin 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin yaptığı inceleme sonucunda Semire Nergiz yurtdışı yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi.

Nergiz’in tahliyesine ilişkin verilen kararda, “Mevcut delil durumu, delillerin toplanmış olması, sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartabileceğine dair olgunun olmaması, tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak…” ifadelerine yer verildi.

Ferhat Kut’un tutukluluğuna devam

Mahkeme, Ferhat Kut’un ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu kararda ise “Kuvvetli suç şüphesi, atılı suçun mahiyeti, tanık beyanı, görüntü inceleme tutanağı ve tüm deliller kapsamında adli tedbir kararının yetersiz kalacağı” öne sürüldü.


Kayyum hazırlığı: HDP’li dört belediye eşbaşkanı gözaltına alındı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mon Laferte'den Grammy'de protesto: “Şili'de işkence yapıyorlar”
Sonraki Haber
Bakırköy'de biri çocuk üç kişinin cansız bedeni bulundu