Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Harekatta haklıyken haksız duruma düştük

Kılıçdaroğlu: Harekatta haklıyken haksız duruma düştük

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu HDP’li belediyelere kayyum atamalarını ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanma biçimini eleştirirken; Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonda “haklıyken haksız duruma düştüğünü” savundu, bundan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tuttu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayyum atamaları ile HDP’li eşbaşkanların tutuklanmasını eleştirirken, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonda hükümetin politikaları nedeniyle ‘haklıyken haksız duruma düştüğünü’ savundu.

Kayyum ve kelepçe eleştirisi

HDP’li belediyelere kayyum atanmasını eleştirdiklerini ifade eden CHP lideri, şu soruyu sordu: “Savcıya, ‘seçime gireceğim, engel var mı’ diyorsun. Savcı ‘engel yok, seçime girebilirsin’ diyor. Kayyım atayıp görevden alıyorlar. Kayyımı hangi gerekçeyle atıyorsun?”

Belediye eşbaşkanlarının tutuklanma biçimine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız. Bu asla doğru değildir” dedi.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Keziban Eşbaşkanı Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer, Diyarbakır’dan Kayseri’deki cezaevlerine sevk edilmişti.

Eşbaşkanların bu sevk sırasında 10 saat boyunca kelepçeli tutuldukları öğrenilmişti.

Hükümete Suriye tepkisi

CHP lideri, Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonda ‘stratejik hata’ yaptığı için de hükümete eleştiri getirdi.

Operasyon tezkeresine “evet” diyen CHP’nin genel başkanı, yedi madde eleştirilerini sıralarken, Türkiye’nin “haklıyken haksız duruma düştüğünü” savundu.

CHP lideri, “Türkiye’nin terörle mücadelesine en büyük zararı bizzat saray iktidarı vermektedir. Barış Pınarı Harekatı’nı Türkiye’nin güvenliği için yapıyoruz, bunu anlatmak yerine bir fetih söylemiyle dünyaya anlatmaya kalkmıştır Erdoğan” dedi.

Previous post
Eren Erdem: Temennim Türkiye’nin normalleşmesi
Next post
ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan resmen çekiliyor