Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu iş insanlarına seslendi: ‘Artık yeter’ demeyecek misiniz?

Kılıçdaroğlu iş insanlarına seslendi: ‘Artık yeter’ demeyecek misiniz?

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Siz iş dünyasının değerli aktörleri olarak ‘Artık yeter’ demeyecek misiniz” diyerek iş insanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, yapılması gereken dört aşamalı bir çözümden de söz etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, dört aşamalı bir çözümden söz ederek, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke olması için yapılması gerekenleri sıraladı.

Dört aşama

CHP lideri yapılması gerekenlerin en başında “hukukun üstünlüğü”nün geldiğini belirterek, “Demokrasinin olmadığı, hukukun üstünlüğünün olmadığı, yargının bağımsız olmadığı, adaletin olmadığı bir ülke gelişmez, büyümez. Adaleti görmezden gelirseniz, ‘Benim her söylediğim kanundur, her söylediğim adalettir’ anlayışına teslim olursanız, Türkiye büyümez” diye konuştu.

İkinci sırada “üretim”in, üçüncü sırada “güçlü bir sosyal devlet”in geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Üreten bir toplum, zengin bir toplumdur. Üreten bir toplumda huzur ve refah vardır. Üretiriz, ama hepsini bir kişi alır, bir avuç kişi alır. Onun adaletle dağıtılması lazım. Güçlü sosyal devlet olursa, ülkede barış ve huzur olur” değerlendirmesinde bulundu.

Son aşamayı “sürdürülebilirlik” olarak açıklayan Kılıçdaroğlu, enerji, tarım ve turizmde Rusya’ya bağımlı hale geldiklerini ifade ederek, “Ekonomik kriz yaşıyorsunuz, ama iktidar sahipleri ülkede ekonomik kriz olmadığını söylüyor. Önce sorunu kabul edeceksin ki sağlıklı çözüm üreteceksin. Sorunu kabul etmiyorsan, zaten çözüm üretemezsin” dedi.

İş insanlarına seslendi

Her meslekte olduğu gibi siyasetin de kuralı, ahlakı olması gerektiğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, iş insanlarına “Siz iş dünyasının değerli aktörleri olarak ‘Artık yeter’ demeyecek misiniz” diyerek seslendi ve ekledi:

“Türkiye’ye ahlaklı siyaset gerekmiyor mu? Sizler vergi veriyorsunuz. Korkudan vergim nereye gidiyor diye soramıyorsunuz.  Doğan herkes vergi veriyor, nereye gidiyor bu paralar?”

EYT’liler

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, ‘aile sigortasına ihtiyaç olduğunu’ söyledi.

“Yaşa takıldık emekli olamıyoruz diyorlar. Çalışın. Çalışamıyoruz diyorlar. Çalışıp prim öderlerse emekli aylıkları düşüyor. Çalışacağım daha fazla prim ödeyeceğim, emekli olduğumda daha az emekli aylığı alacağım.
“Akıl var mantık var. Bunu reform olarak geniş kitlelere anlattılar. Bir Allah’ın kulu çıkıp da bu nasıl reform demedi. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım. Aile sigortasını o yüzden söyledim. Aile sigortasına ihtiyaç var.”
Previous post
DBP kongresi: Yeni eşbaşkanlar seçildi, 'ulusal birlik' mesajı verildi
Next post
Silopi'de okul müdüründen sözleşmeli öğretmenlere mobbing