Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: ABD’ye gittin ne elde ettin?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: ABD’ye gittin ne elde ettin?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretine ilişkin eleştirilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “ABD’ye gitti ne elde etti? Sen oraya S-400 pazarlığı yapmaya mı gittin?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da Beyaz Saray’da yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Sen oraya S-400 pazarlığı yapmaya mı gittin?” diye sordu.

CHP liderinin konuya ilişkin açıklamaları özetle şöyle:

“’Mektubu aynen iade et’ dedik etmedi, ‘bu mektup doğru değildir’ lafını bile kullanmadı. ‘Mektubu Trump’a takdim edeceğim’ dedi bu kadar ağır bir hakareti Türkiye yaşamamıştır.
“Koşa koşa gitti, ‘gitme’ dedim. Sen mektupçu başı mısın, posta memuru musun? Sana mektup nasıl geldi aynı yolla iade edeceksin. Üstüne de Türkiye’nin şanını şerefini koruyan mektup yazacaksın.
“Bir de baktık ki egemen güçlerin şamar oğlanına dönmüş. ABD’ye gitti ne elde etti? Sen oraya S-400 pazarlığı yapmaya mı gittin? ‘Mektubu Trump’a takdim ettim’ diyor.
“Trump ‘PYD ile YPG ile aynen çalışacağız’ diyor gıkı çıkmıyor, ‘çalışamazsın’ diyemiyor. Gülen’in iadesini istedi verilmedi ama Rıza Zarrab’ın iadesini isteyemiyor.”

HDP yönetimindeki belediyelere kayyum atanması konusunda ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Seçime sokuyorsunuz, görevden alıyorsunuz. Neden kayyum tayin ediyor? Bu, ben sana oy veren bütün seçmenlerin iradesini kabul etmiyorum demektir. Bu yanlıştır. Demokrasi kültürünün özüne yakışmaz.”

CHP lideri ayrıca “Bugün Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Hukuk, adalet yok” diye konuştu.


Erdoğan’dan S-400 açıklaması: Geri adım atmayacağımızı Trump’a anlattık


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest
Sonraki Haber
Ankara'da öğrencilere önce güvenlik, sonra ülkücüler saldırdı