Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘tavsiye’: Damadı paketleyip koyacaksın kapının önüne

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘tavsiye’: Damadı paketleyip koyacaksın kapının önüne

HABER MERKEZİ – Ekonomideki kötü gidişata ve artan intiharlara değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı’na da tavsiyede bulundu: “Damadı paketleyip koyacaksın kapının önüne.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomideki kötü gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP döneminde 15 istihdam paketinin açıklandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Her pakette işsizlik büyüdü” dedi ve ekledi: “56 tane reform paketi açıkladılar, bir şey çıkmadı. İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştiren CHP lideri, “Erdoğan’a bir tavsiyem, sen paket açıklayacağına bir paket hazırlayacaksın. Damadı paketleyip koyacaksın kapının önüne” diye konuştu.

Son dönemde artan intiharlara değinerek “Toplumda huzur kalmadı, endişe var toplumda” diyen Kılıçdaroğlu, ülkede huzurun kalmadığını belirtti.

“Anayasa’da var kişilerin ve toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak.’ Kim huzurlu arkadaşlar? Hangi toplum mutlu? Gidin Diyarbakır’a, Mardin’e, Samsun’a, Yozgat’a, Sivas’a, Tekirdağ’a gidin. Kim mutlu? Nerede toplumun huzuru?
“Soru şu açlığın olduğu yerde huzur olur mu? Yoksulluğun olduğu yerde huzur olur mu?
“Devletin mal ve bütçesinin talan edildiği düzenin normalleştiği bir ülkede huzur olur mu?
“Esnafın siftah yapmadığı bir ülkede huzur olur mu? Sanayicinin önünü görmediği bir ülkede huzur olur mu? İşsizlik tam bir sosyal yaraya dönüşmüş vaziyette.
“Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Bunların niyeti hepimizi açlıkla terbiye etmek. Geçinemiyorum diyen milyonlar var. Böyle bir ülkede huzur, bereket, mutluluk olur mu?”

Akşener’den Albayrak’a ‘ekonomi’ tepkisi: Damat bey, haddini bil


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: Nadira Kadirova’nın intihar etmediği ortaya çıktı
Sonraki Haber
Kumi Naidoo: Karamsarlık ancak mücadelenin iyimserliğiyle yenilir