Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan kayyum tepkisi: Milletin iradesini gasp edemezsiniz

Kılıçdaroğlu’ndan kayyum tepkisi: Milletin iradesini gasp edemezsiniz

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iş insanları ile düzenlenen toplantıda HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki göstererek, “Milletin iradesini gasp edemezsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını da söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Birleştirici İş Kadınları ve İş adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) tarafından Florya Elite World Otel’de düzenlenen Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın kapanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu iş insanlarına, “Kalkınma planı olmayan bir dönemi yaşadık. Siz hiç merak ettiniz mi iş dünyası olarak” dedi.

Kamu ihale yasasının 17 yılda 187 kez değiştiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İktidar bunu ihaleleri istediğine vermek için yaptı” diye konuştu.

“Ödediğiniz vergilere sahip çıkmak zorundasınız”

Vergi vermediğimiz tek şeyin teneffüs ettiğimiz hava olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi.

“Siz ödüyorsunuz bu vergilerin nereye gittiğini merak etmiyor musunuz? ‘Yatırım yapıyoruz’ diyor. O devleti bilmiyor ben devleti biliyorum. O bütçeyi bilmiyor ben bütçeyi biliyorum.
“Ben, ‘Neden hastane, yol, köprü yaptın’ diye sormadım. Ama kaça yaptığını sordum gizli verilemez. Siz ödediğiniz vergilere sahip çıkmak zorundasınız.”

“Hiçbirinizin can ve mal güvenliği yok”

Hukuk sistemindeki sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını söyledi.

“Hukuk ne için vardır? Can ve mal güvenliğini garanti alan kurallar bütünüdür. Türkiye’de hiçbirinizin can ve mal güvenliği yoktur. Biri gelir mal varlığınıza el koyar; sizi gözaltına alır. Avukatınız bile nedenini bilmez. Bunu size kızdığı için yapar. ‘Bizden olursan başımızın tacısın’ diyen zihniyet var.”

Kayyum tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 24 belediyesine kayyum atanmasına da tepki göstererek, “Milletin iradesini gasp edemezsiniz” dedi.

“Demokrasi benim gibi düşünmeyenler için de geçerli bir kavramdır. Onun da hukuku vardır. Seçimler yapıldı. Savcılığa gittiler, YSK’da 8 hakim imza bastı ‘aday olabilir’ diye. Seçildi, bir gün sonra vali, bakanlığa yazı yazdı ‘görevden alın’ diye.
“Hani demokrasi vardı? Doğru değil. Milletin iradesini gasp edemezsiniz. Aynı şekilde büyükşehir belediye başkanları görevden alındı. (Gökçek-Topbaş) Onu da eleştirdik. Neden istifaya zorluyorsun?”

HDP yönetimindeki dört belediyeye daha kayyum, sayı 24’e yükseldi

Previous post
Jin News Haber Müdürü Alağaş’a İtalya'dan ödül
Next post
Kütahya'da bir erkek kendisinden boşanan kadını yaralayıp, arkadaşını öldürdü