Ana SayfaEkonomiKoç Holding’den ‘Yapı Kredi’ açıklaması: UniCredit ile görüşmeler sürüyor

Koç Holding’den ‘Yapı Kredi’ açıklaması: UniCredit ile görüşmeler sürüyor

HABER MERKEZİ – Koç Holding’in ‘UniCredit bankasının Yapı Kredi ile ortaklığına son vererek, Türkiye’den çekilme kararı aldığı’ haberlerine ilişkin yaptığı açıklamasında, UniCredit ile görüşmelerin devam ettiği ancak yönetim kurulu kararı alınmadığı ifade edildi.

İtalya merkezli UniCredit bankasının Yapı Kredi ile 17 yıllık ortaklığına son vererek, Türkiye’den çekilme kararı aldığı duyurulmuştu.

Söz konusu haber Reuters haber ajansının isimleri açıklanmayan üç üst düzey banka yöneticisine dayandırılmıştı.

Haberde UniCredit’in Yapı Kredi’deki payını azaltma konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Koç Holding, Yapı Kredi’de pay alımı dahil ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik UniCredit ile görüşmelerin devam ettiğini ancak yönetim kurulu kararının alınmadığını ifade etti.

“Basın-yayın organlarında, müşterek yönetime tabi ortaklıklarımızdan Koç Finansal Hizmetler (KFS) hisselerinin tamamının iş ortağımız Unicredit’ten satın alınarak Yapı Kredi Bankası’nda (YKB) çoğunluğun şirketimize geçeceği ve iş ortaklığının sona erdirileceği yönünde bazı haberler çıkmıştır.
“Konu hakkında daha önce yaptığımız açıklamada belirtildiği üzere, portföyümüzde yer alan şirketlere ilişkin hissedarlık alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılmakta. Değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde kamuya açıklanacaktır.
“YKB sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır.”

17 yıllık ortaklığa son: UniCredit Türkiye’den çekiliyor

Previous post
Irak'ta protestolar: Eylemcilere ateş açıldı, beş kişi daha yaşamını yitirdi
Next post
Karnesiz ilk ara tatilin ardından okullar açıldı