Ana SayfaEkonomiKoç-UniCredit ortaklığı sona erdi

Koç-UniCredit ortaklığı sona erdi

HABER MERKEZİ – UniCredit ile Koç Holding’in Yapı Kredi Bankası’ndaki ortaklığı sona erdi.

İtalya merkezli UniCredit bankası ile Koç Holding, Yapı Kredi ve Koç Finansal Hizmetler’deki payların devirleri ile aralarındaki ortaklık sözleşmesinin feshini kapsayan anlaşmaları imzaladı.

Anlaşmaya göre UniCredit ve Koç Grubu’nun 50–50 ortak olduğu Koç Finansal Hizmetler’in tüm hisseleri Koç Grubu’na geçecek.

Mevcut durumda Yapı Kredi’nin yüzde 81,90 hissesi Koç Finansal Hizmetler’e aitken, işlem sonrasında Koç Grubu, Yapı Kredi sermayesinin yüzde 9,04’üne doğrudan, yüzde 40,95’ine de Koç Finansal Hizmetler üzerinden dolaylı olarak sahip olacak.

UniCredit ise Yapı Kredi sermayesinde doğrudan yüzde 31,93 pay sahibi olurken, Yapı Kredi’nin kalan yüzde 18.08 oranındaki hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye devam edecek.

İşlemlerin düzenleyici otoritelerden gerekli onayların alınmasını takiben 2020’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada, “İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Yapı Kredi’de en büyük pay sahibi Koç Topluluğu olacak” dedi.


Koç Holding’den ‘Yapı Kredi’ açıklaması: UniCredit ile görüşmeler sürüyor

17 yıllık ortaklığa son: UniCredit Türkiye’den çekiliyor

Previous post
Arnavutluk’ta deprem: Ölü sayısı 50'ye yükseldi, binlerce insan evsiz kaldı
Next post
DER-MEZ: Bu coğrafyada travma sonrası stres bozukluğu münferit değil