Ana SayfaDünyaKuzey Suriye’de Türk-Rus devriyesine protesto: ‘Bir kişi yaşamını yitirdi’

Kuzey Suriye’de Türk-Rus devriyesine protesto: ‘Bir kişi yaşamını yitirdi’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonu bir ayı geride bırakırken, Soçi’deki mutabakat uyarınca Türkiye ve Rusya bugün bölgede üçüncü ortak kara devriyesini attı. Kamişlo-Derik hattında atılan devriye halk tarafından protesto edildi. Protestolar sırasında en az 10 kişi yaralanırken, bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Türkiye ve Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı kapsamında, iki ülke askerleri Kuzeydoğu Suriye’de üçüncü ortak kara devriyesini attı.

Milli Savunma Bakanlığı bu devriyeyi “Türk ve Rus askeri unsurları ve İHA’larının iştirakiyle üçüncü ortak kara devriyesi, Fırat’ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasındaki bölgede başladı” sözleriyle duyurdu.

Protestolar

Rus ve Türk ortak devriyesinin Kamişlo’dan geçişine tepki vardı.

Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde Kamişlo ve Deriklilerin yoldan geçen askeri konvoya taş attığı görülüyor.

Bölgeden yayın yapan ANHA bu protestoculara karşı biber gazı kullanıldığı ve en az 10 kişinin yaralandığı bilgisini geçti.

North-Press ajansından Solnar Muhammad’in aktardığına göre ise protestolar esnasında bir gösterici zırhlı aracın altında kaldı. 20’li yaşlardaki genç ezildikten sonra hastaneye kaldırıldı ancak burada kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de protestolar sırasında bir kişinin öldüğünü duyurarak, bu haberi doğruladı.

Türk-Rus ortak devriyesi

22 Ekim’de Rusya ile Türkiye arasında varılan mutabakat kapsamında, Suriye’nin kuzeydoğusunda, sınırın 10 kilometre güneyine kadar olan bölgede Türk-Rus ortak devriyelerinin yapılmasına karar verilmişti.

Devriyeler atılırken Türkiye’nin “Barış Pınarı” adı altında yürüttüğü harekat da devam ediyor.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak bugün yaptığı açıklamada Kuzeydoğu Suriye’de operasyona devam edeceklerini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kocaeli’de zabıta şiddeti: Seyyar satıcıya yardım etmek isteyen genç saldırıya uğradı
Sonraki Haber
HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu serbest