Ana SayfaDünyaLambeth’in Kürt Belediye Başkanı Doğuş, İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu

Lambeth’in Kürt Belediye Başkanı Doğuş, İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu

HABER MERKEZİ – Lambeth Belediye Başkanı İbrahim Doğuş, 12 Aralık’ta Britanya’da yapılacak parlamento seçimlerinde İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecinin (Brexit) 31 Ocak 2020’ye ertelenmesinin ardından parlamento 12 Aralık’ta erken genel seçime gitme kararı almıştı.

Seçimlerde, 650 sandalyeli Britanya parlamentosunun üyeleri belirlenecek.

Parlamenterler, Londra merkezli parlamentonun iki meclisinden biri olan Avam Kamarası için seçiliyor.

Londra’nın en kalabalık ilçesi Lambeth’in Belediye Başkanı İbrahim Doğuş, West Middlands’da bulunan West Bromwich East seçim bölgesinde İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tom Watson’ın yerine milletvekili adayı olarak seçildi.

İşçi Partisi’nin adaylığını açıklamasından sonra açıklama yapan Doğuş, genel merkezin kararından onur duyduğunu ve zaman kaybetmeden seçim bölgesinde çalışmalara başlayacağını söyledi.

“İşçi Partisi 12 Aralık’ta yapılacak seçimlerde ülkeyi yönetmeye taliptir. Birleşik Krallığın gelecek yüzyılını belirleyecek önemde olan erken genel seçimlerde İşçi Partisi iktidara gelmeye çok yakın.
“Ülke genelinde yaşanan yoksulluk, sağlık, konut sorunu ve işsizlik gibi temel sorunlara çözüm olacak yeni bir iktidara ihtiyaç vardır.”

1974’den beri İşçi Partisi temsil ediliyor

West Bromwich East seçim bölgesi kurulduğu 1974 yılından bu yana İşçi Partisi tarafından temsil ediliyor.

2017’de yapılan genel seçimlerde İşçi Parti oyların yüzde 58’ini alarak en yakın ikinci parti olan Muhafazakar Parti’ye 7 bin 713 fark atmıştı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tom Watson 2001 yılından bu yana West Bromwich East seçim bölgesini parlamentoda temsil ediyor.

İbrahim Doğuş hakkında

39 yaşındaki Doğuş, Maraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu.

14 yaşındayken ailesiyle birlikte Britanya’ya göç etti.

Centre For Turkey Studies, Kurdish Progress, British Kebap Awards, SME4Labour gibi toplumsal çalışmaların kurucusu olan İbrahim Doğuş Londra’nın önemli ilçelerinden olan Lambeth’in belediye başkanlığını yürütüyor.

Yaklaşık 20 yıldır İşçi Partisi’nde siyasi kariyerini devam ettiriyor.




Önceki Haber
Şırnak'ta 15 alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi
Sonraki Haber
İzmir'de CHP'nin delege seçimlerinde bir kadın darp edildi