Ana SayfaGüncelLavrov: Türkiye, harekatın yeniden başlamayacağına dair güvence verdi

Lavrov: Türkiye, harekatın yeniden başlamayacağına dair güvence verdi

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik askeri harekata yeniden başlamayacağına dair kendilerine güvence verdiğini söyledi.

Ankara’dan gelen “Suriye’nin kuzeyine yeni operasyon yapılabileceği” yönündeki ifadeler karşısında ‘şaşkınlık’ içerisinde kalan Rusya’dan konuya ilişkin yeni açıklama geldi.

Açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından yapıldı.

“Türk hükümet temsilcileri ile Rusya Büyükelçisi arasında temas kuruldu. Türk tarafı, Rusya’nın yaptığı iş hakkında Ankara’da hiç kimsenin şüphesi olmadığı ve mevkidaşım ve dostum Mevlüt Çavuşoğlu ile sayın (Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim) Kalın’ın Barış Pınarı Harekatı’nın yeniden başlayacağına dair bir şey söylemediği konusunda güvence verdi.”

Ankara’nın ortada bir yanlış anlama olduğunu belirttiğini vurgulayan Lavrov, Demokratik Suriye Güçleri’nin Suriye-Türkiye sınırından çekilmesinin neredeyse tamamlandığını da söyledi.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Rusya’nın Kuzeydoğu Suriye için imzalanan mutabakatlara uymadığını belirterek, “Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız” demişti.

“Sonuçta burada biz iki ülkeyle de beş gün içinde mutabakata vardık. ABD ve Rusya mutabakatın gereğini yaptılar mı, hayır yapmadılar. Yapılması lazım çünkü biz üzerimize düşeni yaptık.”

Çavuşoğlu, “Burada netice alamazsak tıpkı Amerika ile yaptığımız gibi yine gereğini yapacağız terör tehdidini mutlaka temizlememiz lazım” diye de eklemişti.

Bu açıklamanın ardından Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Çavuşoğlu’nun ifadelerinin ‘şaşkınlık’ yarattığı belirtilmişti.


Rusya Türkiye’nin yeni operasyon sinyali karşısında ‘şaşkın’




Önceki Haber
Birleşik Metal-İş'ten eylemdeki işçilere destek yerine müdahale
Sonraki Haber
31 Mart'tan beri 24 belediyesine el konulan HDP'den 'kayyum raporu'