Ana SayfaDünyaMacron’un ardından Pompeo’dan da NATO çıkışı: Devri kapanabilir

Macron’un ardından Pompeo’dan da NATO çıkışı: Devri kapanabilir

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un çıkışının ardından ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da “Üyeler sorumluluğunu yerine getirmezse NATO’nun devri kapanabilir” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Şu anda yaşadığımız NATO’nun (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) beyin ölümüdür” sözleri gündemdeki yeri korurken, bir açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan geldi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de konuşan Pompeo, Rusya ve Çin’e dair uyarılarda bulundu ve NATO’nun “günümüzün zorluklarıyla mücadele edebilecek şekilde” güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Macron’un sözlerine ise katılmadığını belirten Pompeo, “70 yılın ardından NATO’nun büyümesi ve değişmesi gerek. Günümüzün gerçeklikleri ve zorluklarıyla yüzleşmesi gerek” dedi ve ekledi:

“Eğer uluslar NATO’nun ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamadan, sözlerini tutmadan NATO’nun savunma faydalarından yararlanabileceğini düşünürse, NATO etkisizleşebilir veya NATO’nun devri kapanabilir.”

Economist’e konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD’nin ittifaka yeterince önem vermediğini savunmuş, Suriye’den ABD askerlerini çekmeden önce NATO’ya danışmamasını buna örnek olarak göstermişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Macron’un “sert sözlerine” katılmadığını söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da Macron’un sözleri hakkında yaptığı yorumda “NATO’nun mevcut durumunun doğru tanımlaması” ifadelerini kullanmıştı.


Macron “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” dedi, Merkel tepkili


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'ne geri sayım
Sonraki Haber
Ordu'da Hidroelektrik Santrali'nde patlama: Dört işçi yaralandı