Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den beş kent için sağanak uyarısı

Meteoroloji’den beş kent için sağanak uyarısı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Ege ve Akdeniz’e kıyı birçok kentte gök gürültülü sağanak beklendiğini, tedbirli olunmasını istedi.

Meteroloji Genel Müdürülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Ege ile Akdeniz’in kıyı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yapılan açıklamada, akşam saatlerinden sonra Türkiye’nin batı kesimlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’yı etkileyeceği belirtiliyor.

Kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırımlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da isteniyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Çanakkale’nin batı kıyıları (Çanakkale merkez, Gökçeada, Eceabat, Ezine, Ayvacık, Bozcaada), İzmir’in güney ve batı kıyıları (İzmir merkez, Buca, Çeşme, Urla, Menderes, Seferihisar, Torbalı, Selçuk), Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın Marmaris, Ula, Köycağiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
Previous post
Rabia Naz'ın babası ile Eynesil'e giden gazeteciler gözaltında
Next post
Uranüs’ün en net fotoğrafı